“Wie niet overwerkt, houdt niet van z’n werk”

Als je een beetje om je werk geeft, heb je geen nine-to-five mentaliteit. Daaruit kan ik opmaken dat Dolly Parton eigenlijk niks om haar job gaf in 1980. Overwerken, dat is pas een manier om te laten zien dat je echt het beste met je werkgever voor hebt, aldus Glen Schofield. Want iedereen kan wel zeiken op de zogeheten “crunch culture”, maar stiekem vinden mensen die van hun werk houden die hele cultuur helemaal niet erg.

Het is helaas niet meer terug te lezen op zijn tijdlijn, maar Schofield had daar een sappig tweetje over. De Striking Distance baas is maar al te trots op zijn bijna-overspannen ontwikkelaars die 7-daagse werkweken van 15 uur per dag draaien om The Calippo Balisto Callisto Protocol op tijd af te krijgen.

“I only talk about the game during an event. We are working 6-7 days a week, nobody’s forcing us. Exhaustion, tired, Covid but we’re working. Bugs, glitches,”

“perf fixes. 1 last pass thru audio. 12-15 hr days. This is gaming. Hard work. Lunch, dinner working. U do it cause ya luv it.”

Oftewel, Schofield verplicht helemaal niemand om weg te blijven van z’n gezin. “Hard voor weinig, nooit chagrijnig” is het motto en zijn clubje houdt nu eenmaal van overwerken. Maar goed, de rest van de wereld ziet dit toch echt als promoten van een crunch cultuur, iets waar anderen juist heel erg vanaf willen. Want de kaars brandt snel op wanneer hij van twee kanten brandt. En om nou te insinueren dat je niet om je job geeft omdat je niet overwerkt, dat is ook niet echt oké. Dus huppetee, terug in de Twitter-pen voor Glen.

Nou, alles is weer koek en ei nu Glen zich heeft verontschuldigd, toch? Nou… nee. Inmiddels is het halve internet al over Glen’s verwijderde tweet gevallen, wat weer leidt tot meer tweets. Zo vindt Jason Schreier (wie kent ‘m niet?) dat Glen makkelijk lullen heeft. Een beetje pochen over hoe graag je devs overwerken terwijl het weigeren ervan ze waarschijnlijk duur kan komen te staan, schaam je!

Ook Mat Piscatella, (He/Him) en Executive Director by The NPD Group volgens LinkedIn, vindt Glens trots op z’n minst misplaatst.

Twitter… de enige plek waar je nooit heen moet gaan om je mening te geven of om persoonlijke disputen uit te praten. Helaas is dat exact waar Twitter tegenwoordig op draait.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren