De échte slachtoffers van Stray

Hallo slachtoffers! Oftewel, iedereen! Kijk weet je, ik ben zelf ook fulltime slachtoffer. Mijn haar wordt wat dun, mijn tanden zijn wat geel en ik val op mannen, dus elke swipe naar links die ik krijg van elke vrouw op Tinder is de facto pure discriminatie! Hou daarmee op!

Gelukkig ben ik niet het enige slachtoffer op deze aarde. Sterker nog, wie is er tegenwoordig eigenlijk geen slachtoffer! De laatste dagen was ik enorm aan het genieten van Stray. Ja je moet toch met de hype mee en wat is het toch heerlijk om rond te dwalen met een kat onder de knoppen. Nou dat dacht ik dus, want dat ik dat spel speel is puur racisme! Shit sorry! Ik stop al Kotaku!

Want rijsthoedjes! En de geschiedenis van Hong Kong wordt niet letterlijk benoemd in het fictieve Stray! Wat? Wordt het koloniale verleden van Hong Kong niet benoemd in het fictieve Stray! En er is een personage in het fictieve Stray dat Ronan heet en dat is Japans en niet B̶r̶i̶t̶s̶,̶ ̶H̶o̶n̶g̶ ̶K̶o̶n̶g̶s̶,̶ Chinees! Wat doen we de mensen van Hong Kong eigenlijk aan met deze game! Die zijn op dit moment namelijk zo enorm trots op hun Chinese ̶o̶v̶e̶r̶h̶e̶e̶r̶s̶e̶r̶s̶ wortels!

Stop dus nu met het spelen van Stray racist!

 1.   
  Patrick Meurs's avatar

  #straycism

 2.   
  Anoniem-952699719's avatar

  Goed om te zien dat iemand hier nog kritisch over schrijft.

  •   
   Patrick Meurs's avatar

   Geloof me, we zijn graag kritisch, al zijn anderen daar juist weer kritisch over.