Voorkom verstoringen van je online gameplay met een VPN


De term DDoS komt meer dan eens voor in gaming. Het staat equivalent aan verstoringen van online services en dat levert een hoop irritatie bij de gebruikers op. Om het beginsel te duiden, het staat voor: Distributed Denial of Service. Dit betekent zoveel als continu aanvragen doen bij een server, waardoor deze overbelast raakt. Op het moment dat dit zou plaatsvinden op grote schaal gericht op de PlayStation Network servers of bijvoorbeeld Xbox Live, dan is het goed mogelijk dat je nauwelijks of geen verbinding kan maken.

Een avondje niet gamen?
Het komt gelukkig niet vaak voor dat de grootste netwerken van Sony en Microsoft, alsook Nintendo onder vuur liggen door DDoS-aanvallen, maar dat is natuurlijk geen exclusiviteit. Kwaadwillende kunnen zich namelijk ook richten op de servers van specifieke games. Denk dan aan de Call of Duty servers, de servers van FIFA, League of Legends en nog diverse andere games. Ook die zijn immers vatbaar voor DDoS-aanvallen en het kan zomaar zijn dat je dan een avondje niet kan gamen.

Dat is vervelend en het is aan de beheerders van de servers en netwerken om dit te bevechten. Dit kan met verschillende tools, maar dat sluit onderbreking van de services niet uit. En in het ergste geval kan jij zelfs slachtoffer worden van een gerichte aanval. In dat geval kan je online zo goed als niets en dat is ontzettend hinderlijk. Maar dat is dan het ene uiterste, er zijn ook nog andere effecten.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een spel één tegen één speelt met iemand online, die jouw verbinding probeert te verstoren met een DDoS aanval. Dit veroorzaakt lag en andere issues, waardoor je de speelervaring niet op de gebruikelijke stabiele manier kunt beleven. En dat is natuurlijk niet eerlijk, want de andere speler heeft dan een voordeel over jou en kan misschien zelfs winnen.

Gebruik een VPN
In het geval je merkt dat je geraakt wordt door DDoS-aanvallen terwijl je online speelt, dan kan de lol in een spel er snel vanaf zijn. Dit wil je natuurlijk niet hebben en als oplossing is daar IPVanish. Een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met het aanbieden van VPN-services voor verschillende platformen. Hieronder vallen pc’s, laptops, mobiele telefoons en zelfs routers. En het doel is eenvoudig, jouw aanwezigheid op het internet maskeren, waardoor je moeilijker tot niet traceerbaar bent.

En dat heeft een direct effect op gerichte DDoS-aanvallen. Als het ware zorgt IPVanish ervoor dat je beschermd bent door de software, die alle locatie informatie, activiteiten en meer, die je op het web verricht, afschermt. Het is zodoende niet mogelijk om jou gericht aan te vallen, waardoor je niet langer last hebt van verstoringen op de lijn. En dat is in competitieve games natuurlijk wel zo prettig. Sterker nog, een VPN is de meest eenvoudige en beste manier om gerichte DDoS-aanvallen op jou persoonlijk tegen te gaan.

Maskeert het IP-adres
Om een gerichte DDoS-aanval te kunnen plaatsen is het noodzakelijk om een IP-adres te hebben. Op het moment dat je IPVanish gebruikt wordt jouw daadwerkelijke IP afgeschermd. Daarnaast krijg je een connectie met encryptie, waardoor het haast onmogelijk is om op je lijn in te breken en tevens kun je jouw locatie aanpassen indien dat gewenst is.

Met andere woorden: een grote irritatiefactor die kan optreden bij online gamen is vrij eenvoudig tegen te gaan door een VPN te gebruiken. Hierin is IPVanish een uitstekende oplossing, wat je slechts € 12,95 per jaar kost. Je kunt het tevens gebruiken voor alle andere vormen van internetgebruik, waarmee het dus veelzijdig inzetbaar is. Jouw licentie schaf je hier aan.

 1.   
  rolf1977's avatar

  Moet dit niet gemarkeerd worden als een advertentie???

 2.   
  Anoniem-1155047337's avatar

  @rolf1977: Inderdaad. Hendrik van der Meer meer meer

 3.   
  Rolf Maas's avatar

  Ik heb het gemarkeerd als spam!!! Ohnee, nee.. advertentie inderdaad, lieve bezoekers.