Xbox Kinect ontwikkelaar neemt ontslag na beschuldigingen smeerpijperij

Het is écht een pandemie in de gamewereld: Mannetjes die hun handjes niet thuis kunnen houden op de werkvloer en vrouwen seksueel getinte opmerkingen naar hun hoofd slingeren. Het is dus absoluut geen verrassing dat ‘we’ er weer één hebben. Ditmaal is het Alex Kipman, die verantwoordelijk was voor de Kinect-functie van de Xbox.

Naast ongewenste aanrakingen bij vrouwelijke collega’s wordt Kipman ook verantwoordelijkheid gehouden voor een onprettige werksfeer. Als voorbeeld wordt een incident genoemd tijdens een zakelijke VR-meeting waarbij Kipman tijdens het testen van het VR-apparaat een seksuele video koos die tegelijkertijd ook door de aanwezigen moest worden bekeken via een groot scherm.
Collega’s vonden werken met de voormalige Kinect-ontwikkelaar zo vervelend dat 25 van hen een bijdrage hebben geleverd aan een dossier waarin al hun klachten over Kipman werden gebundeld. Het was het plan om het dossier op te sturen naar Microsoft baas Satya Nadella om zo hun ontevredenheid te tonen.

Dat is inmiddels niet meer nodig omdat Kipman zelf zijn biezen al heeft gepakt om “andere interesses na te jagen”. Ja, zouden wij ook zeggen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren