Bungie laat zich niet muilkorven

Richting het einde van de zomer gaat het hooggerechtshof in de Verenigde Staten hoogstwaarschijnlijk beslissen dat abortuswetten een zaak wordt van individuele staten, in plaats van de landelijke richtlijnen die nu gelden. En dat is een ramp voor vele vrouwen, want in veel staten zijn hele domrechtse, maar bovenal zeer gelovige republikeinen aan de macht en die zijn van plan abortus heel erg moeilijk te maken, zelfs bij verkrachting of incest. En daar vindt men wat van.

Onder andere Insomniac Games, zij hebben donaties gedaan aan pro-abortus-fondsen, maar lieten daarna weten dat ze “meestal wel mogen tweeten wat ze willen, maar soms heeft Sony het laatste woord”.

Eerder liet PlayStation-directeur Jim Ryan via een interne e-mail weten: “respect differences of opinion”, maar Bungie maakt nu duidelijk dat zij altijd zullen zeggen wat ze vinden, bij monde van een Senior Community Manager:

“There will never be a ‘muzzle’ big enough to stop us from standing up for what’s right.”

Daarop reageerde de directeur van Bungie Pete Parson met:

“Yes.”

Mooi.

 1.   
  Anoniem-1044336908's avatar

  maar is bungie dan voor of tegen?

 2.   
 3.   
  Anoniem-667780262's avatar

  @Anoniem-884138575: Waar is peter en de podcast?

 4.   
  Petor's avatar

  @Anoniem-667780262: Ik ben hier! Heb twee maanden geen internet gehad vanwege verhuizing. Eerste afspraken met co-hosts zijn gemaakt, binnenkort weer podcasts!