Yves Guillemot benadrukt nog maar eens dat Ubisoft prima zelfstandig kan blijven

Wordt Ubisoft nou overgenomen of niet? Het is de vraag die de gemoederen de laatste tijd aardig weet bezig te houden. De Franse uitgever zou namelijk al met diverse partijen om de tafel hebben gezeten en dat nieuws heeft zelfs gezorgd voor wat strakke broekjes op de aandelenmarkt. Dus, hoe zit het nou eigenlijk, Yves?

Nou, volgens de Guilemotjes moeten we niet zo veel achter die geruchten zoeken. Ubisoft weet diens boontjes prima zelf te doppen. Men heeft het allemaal: talent, een dikke portfolio, centen, en een hoop schandalen. En als je dat allemaal bij elkaar optelt, zou je tot de conclusie moeten komen dat een overname dus helemaal geen must is. Dat betekent overigens niet dat Yves ‘jamais’ zegt.

Wie met een interessant voorstel komt kan audiëntie aanvragen. Maar het is dus niet zo dat Ubisoft voor een appel en een ei in de aanbieding gaat. Als iedereen er beter van wordt – vooral aandeelhouders en de teams – dan wordt er eventueel over nagedacht. Maar dat is het dan ook wel, aldus Yves Guillemot tijden een toelichting op de jaarcijfers (via VGC)

“There has been a lot of talk around consolidation in the industry and in Ubisoft in particular.

“Our overall position is clear and well known. As we said last February, we have everything we need to remain independent. We have the talent, the industrial and financial scale, and a large portfolio of powerful IPs to create massive value in the coming years.

“It has provided us with the plan to build strategic partnerships with the biggest players in entertainment and tech. The current speculation is putting in plain sight the real appeal and value of our assets and of our value creation potential.

“As mentioned before, as a public listed company, it is best practice for our board to review any offer in the interest of all shareholders and of our great teams.”

Dat is zijn uitspraak en daarmee zullen we het moeten doen. Meer wil hij er namelijk niet over kwijt. Dus, mocht je nog een paar miljard hebben liggen en wil je eigenaar worden van kekke IP als Assassin’s Creed, Skull & Bones, Splinter Cell en Far Cry ( om er maar een paar te noemen), stuur ‘m effe een appje en misschien stuurt hij je een Tikkie terug.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren