Jammer joh, PlayStation accepteert geen PS Plus stacking meer

Mocht je een dezer dagen van plan zijn om een dikke lading goedkope pre-paid PS Plus codes in te slaan om voor de eerste 20 jaar PS Plus te activeren, dan doe je er goed aan om daar even mee te wachten. PlayStation lijk deze optie te blokkeren. Vet jammer allemaal, maar wel enigszins begrijpelijk.

Zoals je wellicht al hebt opgepikt gaat Sony binnenkort over op diens nieuwe PlayStation Plus format waarbij het Plus en Now combineert. Noem het maar de Game Pass van PlayStation, al is het dat niet. Voor Plus-leden die niks ondernemen verandert er niks. De prijs blijft gelijk en de service ook. Maar wie bijbetaalt krijgt extra functionaliteit, zoals het streamen/downloaden van PS4 en PS5 games. Wie nog meer bijbetaalt kan zelfs klassieke PlayStation-games spelen. En in dat bijbetalen zit het ‘m juist.

PlayStation is namelijk van mening dat de nieuwe prijzen noodzakelijk zijn om het allemaal een beetje rendabel te houden. Nu heeft men in het verleden vaak zat gesmeten met €20 korting op een jaar PS Plus, maar dat zit er nu dus waarschijnlijk even niet meer in. Daarom zijn er genoeg mensen die op de valreep nog aan deze goedkope pre-paid vouchers proberen te komen om deze in één klap te verzilveren. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze voor een leven lang aan vouchers hebben ingeslagen, al is dat wel ‘hearsay’ volgens Amber Heards advocaat.

Dat is uiteraard rete-slim, mits je daar ook echt profijt van zou hebben. Volgens enkele Twitteraars werken de codes namelijk niet wanneer je huidige PS Plus termijn nog niet verlopen is. Uiterste datum of niet, men krijgt nul op het rekest. En daar worden veel mensen niet zo happy van. En Sony snapt dat, maar het is nu eenmaal zo. Er mag niet meer gestackt worden.

Volgens Resetera-gebruikers reageert Sony met de volgende verklaring:

“Due to the upcoming changes in the PS plus subscription, currently the PS Plus stacking is not available as we have removed the ability to do that.

“We understand how important this is for you and we will have answers on how this will work once the new PS plus membership becomes available.

“I understand how frustrating this must be. I can only advise you wait until your current subscription is over then use your code. Extension/stacking is no longer available.”

Jammer joh.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren