Het ID@Xbox programma legt indie ontwikkelaars geen windeieren

Wie een beetje verstand heeft van games ontwikkelen en er vrij zeker van wil zijn dat het ook wat opbrengt, lijkt er verstandig aan te doen om bij Microsoft op de koffie te gaan. Uit recente cijfers is gebleken dat team Green geen slecht betalende partner is. Zo heeft het ID@Xbox programma sinds diens oprichting al meer dan 2,5 miljard dollar aan royalties uitbetaald aan onafhankelijke studio’s.

Volgens Chris Carla – general manager of content curation and programs bij Xbox – komt daar ook nog eens bij dat Game Pass licentie vergoedingen ook nog eens enkele honderden miljoenen dollars in het laatje hebben gebracht. Dat is natuurlijk wel verdeeld over duizenden ontwikkelaars die zich over de afgelopen jaren hebben aangemeld bij de uitgever, maar toch. Je kunt het slechter treffen.

Toch valt er volgens Carla nog genoeg te verbeteren. Vindbaarheid is daarbij het sleutelwoord. Het is allemaal leuk dat je mee mag doen aan het programma, maar als geen kip je game vindt, dan is de kans ook klein dat mensen het spelen.

“One area we talk to developers and players about a lot is discoverability. Teams across Microsoft work every day to help solve discovery challenges so players can find games they love, and in turn, ensure developers find the audience for their games.”

Wat “vind” jij, is Microsoft lekker bezig met z’n indie aanhang?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren