Mario wint, Bowser draait voor 3 jaar de bak in

Het machtige Nintendo heeft een winst geboekt tegen diens aartsvijand, Gary Bowser. Het aangeklaagde lid van Team Xecuter – welke terechtstond voor het verhandelen van apparaten waarmee illegale ROMs te spelen zijn – heeft te horen gekregen dat zijn voorarrest wordt verlengd. In totaal moet hij nu drie jaar ‘in another castle’ vertoeven. Zonder Princess Peach, al komt hij wellicht nog iemand met die bijnaam in de doucheruimte tegen.

En daar is Nintendo rete-blij mee. Hoewel het aanvankelijk 5 jaar had geëist, kan men niet ontevreden zijn met de uitspraak. De Japanse soft- en hardware gigant nam dan ook eens goed de tijd om alle dienders hartelijk te bedanken voor hun inzet in de zaak.

”In particular, Nintendo would like to thank the Federal Bureau of Investigation (FBI), Homeland Security Investigations (HSI) of the Department of Homeland Security, the U.S. Attorney’s Office for the Western District of Washington, the U.S. Department of Justice’s Computer Crime & Intellectual Property Section and the Justice Department’s Office of International Affairs for their significant contribution and assistance.”

Bowser zat al sinds september 2020 vast voor zijn illegale handel. Destijds pleitte hij schuldig aan 2 van de 11 aanklachten en ging hij akkoord met het betalen van 4,5 miljoen dollar, bovenop de boete van 10 miljoen die hij in een andere zaak al voorgeschoteld kreeg.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren