Xbox Series X | S best verkopende Xbox-consoles

Ondanks het feit dat de nieuwe Xbox consoles amper verkrijgbaar zijn, doen de verkoopcijfers het beter dan eerdere generatie consoles. Dit laat Xbox-baas Phil Spencer weten in een interview met de New York Times. Sterker nog, ondanks het tekort aan chips is het aanbod van Xbox spelcomputers groter dan het ooit was. Het is volgens Spencer vooral de vraag die de schaarste veroorzaakt, meer nog dan het gebrek aan aanbod (via VG247).

“When you think about trying to go get an Xbox or a new PlayStation right now in the market, they’re really hard to find. And it’s not because supply is smaller than it’s ever been. Supply is actually as big as it’s ever been. It’s that demand is exceeding the supply for all of us.”

Voor de duidelijkheid, Spencer zegt dat de Xbox Series S | X betere verkoopcijfers laat zien dan alle eerdere consoles, dus ook de relatief succesvolle Xbox 360. Exacte aantallen ontbreken, maar de analisten van Niko Partners schatten in dat de teller op 12 miljoen verkochte exemplaren staat.

Mooie cijfers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren