Oh nee grapje Dying Light 2 toch geen 500 uur

Het is een selling point waar eigenlijk niemand ooit om gevraagd heeft. Games moeten volgens veel ontwikkelaars soms wel honderden uren duren. De hype is ongetwijfeld voortgekomen uit games als Fallout en Skyrim, maar die games lenen zich dan ook heel goed voor bijna-eindeloos vertier. Dat geldt veel minder voor games als Assassin’s Creed, Far Cry en dus ook Dying Light 2.

Afgelopen zondag kwam ontwikkelaar Techland met het nieuws dat Dying Light 2 500 uur kost om het helemaal uit te spelen. En daar had het overgrote deel van het internet HELEMAAL GEEN ZIN IN! Hoe belangrijk moet een ontwikkelaar zichzelf wel niet vinden, om 500 kostbare uren van een speler te vragen. Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten blijkt nu, want na 20 uur ben je gewoon door het verhaal heen (via VG247).

Je hebt ongeveer 80 uur nodig om het verhaal en alle zijmissies te doorploegen en als je echt alles wilt zien, kun je er inderdaad 500 uur mee bezig zijn.

Op 4 februari gaan we dat zelf ondervinden, want dan verschijnt Dying Light 2: Stay Human eindelijk voor de Xboxen, PlayStations, pc en Nintendo Switch.

  1.   
    King Bowser's avatar

    Ik heb er absoluut géén moeite mee als het echt 500 uur zou kosten. Maar, er is een enorm verschil, tussen 500 uur dikke vette verhaallijn en missies volgen, of alleen al 200 uur rondlopen om zoveel stappen te behalen bijvoorbeeld. En natuurlijk, ondanks dat je dit al spelenderwijs doet en opbouwt. Dat zijn nou net weer sidemissions waarvan ik denk ”meh, laat maar, zo interessant is dat niet”. Als het oprecht dikke gameplay is die 500 uur, dan had ik daar zeker geen moeite mee.

  2.   
    TheUltimateGamer's avatar

    En wat is het nu van deze grapjes ?