Fast Forward 2022: Hogwarts Legacy

Je beseft het soms niet hoe lang iets alweer geleden is. De eerste stappen in de wereld van Harry Potter beleefden veel mensen pas met de films, waarbij deel 1 alweer 20(!) jaar geleden verscheen. Daniel Radcliffe en Emma Watson waren pas een jaartje of tien tijdens de opnames van De Steen der Wijzen. En zelfs de grote finale, die veel recenter lijkt, is inmiddels bijna elf jaar oud. Toch zit voor mij het spreekwoordelijke boek niet dicht. Terwijl schrijfster J.K. Rowling er al een paar jaar alles aan doet om de meest gehate en onsympathieke vrouw op aarde te worden, blijft de wereld van Harry Potter magisch. En in 2022 kunnen we wederom wegdromen met al die iconische elementen dankzij Hogwarts Legacy.

Jouw eigen avontuur

Hogwarts Legacy is een actievolle RPG met een open wereld. In tegenstelling tot eerdere games, zoals de LEGO-varianten, volg je niet het bekende verhaal. Het draait echt om de wereld, de bekende omgevingen, typische personages en vooral heel veel sfeer. Het is de wereld van Harry Potter, maar dan heel lang voordat ons Harry geboren is. Tijd voor jouw eigen avontuur om zelf de tovenaar te worden die je stiekem altijd al wilde zijn.

De setting is uiteraard Hogwarts (Zweinstein), ergens in de jaren 1800. Jij stapt in de magische schoenen van een student die blijkbaar de sleutel bezit tot een oud geheim. Een geheim dat de hele tovenaarswereld kan verwoesten, dus dat trekt nogal de aandacht. Gelukkig word je ondanks alles nipt toegelaten tot Hogwarts en ontdek je dat je over unieke gaves beschikt: Ancient Magic. Dankzij ddeze klassieke magie kan je duistere krachten oproepen. Handig, maar alles heeft z’n prijs. Aan jou de keuze of je dit geheim wilt beschermen of je juist meer inlaat met deze dark side.

Voor de rest draait jouw avontuur om het leven binnen de muren van Hogwarts, vol bekende en nieuwe gebieden. Een flinke portie nostalgie dus voor iedereen die wel iets van de films heeft gezien. Ondertussen mag je als een echte RPG je personage gaan ontwikkelen: nieuwe vaardigheden leren, spreuken oefenen en nog veel meer. Jij mag bepalen wat voor tovenaar je wordt en wat het lot zal zijn van de tovenaarswereld.

Voorlopige conclusie

Een actie-RPG met een open spelwereld en Hogwarts als setting. Dat klinkt als het recept voor iets geweldigs. De wereld van Harry Potter, zelfs zonder de drie bekendste personages, zit overvol met toffe elementen die voor een heel sfeervol avontuur kunnen zorgen. Afgezien van de technische kwaliteit zit er wat ons betreft alleen een valkuil in de keuzes die je kunt maken en de diepgang qua RPG. Hoeveel invloed kan je daadwerkelijk uitoefenen op het geheel? Kan je echt grote keuzes maken die je richting goed of kwaad sturen? Op papier klinkt het allemaal indrukwekkend, maar we moeten nog zien of het eindresultaat ook echt weet te verrassen op dat vlak. Mocht de game daadwerkelijk een diepe RPG worden, dan kan Hogwarts Legacy wel eens een grote verrassing worden in 2022.

Hogwarts Legacy verschijnt ergens in 2022 voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series S/X.

  1.   
    Anoniem-2065886530's avatar

    Deze lijkt me echt heel leuk. Witcher 3 maar dan met Harry Potter dat zou echt bruut zijn. 🙂

  2.   
    Anoniem-2065886530's avatar

    Heel diepe rpg wordt dit denk ik niet, maar alleen al rond gaan lopen in die wereld en lekker spreuken leren en een mooi fantasy verhaaltje er om heen….. moet gek lopen wil ik deze niet kopen straks!! 😛