Exodus bij Ubisoft, iedereen wil weg!

Ze houden het graag stil. Mensen die werken bij de belastingdienst, een grote bank of bij Ubisoft. Ze zullen het nooit zeggen tijdens feestjes en op de LinkedIn-pagina’s wordt massaal gelogen. Als er staat dat iemand bij het Wereld Natuurfonds werkt is de kans groot dat hij/zij/het verantwoordelijk is voor Ghost Recon Breakpoint of The Crew 2.

En dus vertrekken mensen massaal bij Ubisoft, aldus Axios.

Vijf van de 25 mensen in de top van de studio verantwoordelijk voor Far Cry 6 (overigens hele vette game!): weg

12 van de 50 mensen in de top van de studio verantwoordelijk voor Assassin’s Creed: Valhalla: weg

60 mensen bij Ubisoft Montreal: weg

60 mensen bij Ubisoft Toronto: weg

In verschillende interviews worden verklaringen gegeven voor deze exodus. Mensen krijgen te weinig betaald, andere werkplekken zijn aantrekkelijker, creatieve frustratie en frustratie over hoe “het kader” omgaat met claims omtrent seksisme en een onveilige werkplek.

Groots van Ubisoft is wel dat ze met een verdediging komen, want zij stellen dat ze met een leegloop van 12% echt niet het slechts jongetje van de klas zijn, want bij Activision-Blizzard vertrekken meer mensen.

Ze doen het beter dan ACTIVISION-BLIZZARD! Dat is alsof Gerard Joling beweert dat hij zich qua wisselende contacten toch echt beter gedraagt dan Gordon.

Ubisoft probeert met man en macht mensen te werven en daar hebben ze onlangs een onorthodoxe methode voor ingezet, namelijk door bij de aankondiging van de Splinter Cell remake mensen op te roepen te solliciteren.

Ondertussen is de uitgever vooral bezig om blockchain in hun games te verwerken. Want een beter milieu, begint bij een andere werkgever dan Ubisoft.

  1.   
    Anoniem-1727392214's avatar

    Ubisoft kan opflikkeren met hun blockchain bullshit.
    Ik koop in ieder geval geen games meer van Ubisoft als ze met die blockcain crap bezig blijven . Ik hoop dat gamers ook met hun beurs zullen reageren door Ubisoft links te laten liggen. Het zou gewoon verboden moeten worden die blockchain cashgrab