Ex-baas BioWare onthult eerste eigen game: Nightingale

Aaryn Flynn was vele jaren de grote man bij ontwikkelaar BioWare, tot hij in 2017 besloot om op te stappen en voor zichzelf te beginnen. Hij richtte een studio op in Canada en drie jaar lang werd er in het geheim gewerkt aan een eerste game. Tijdens de Game Awards werd deze game eindelijk onthuld en het is een bijzonder project.

De game heet Nightingale en wordt omschreven als een “shared-world survival crafting game set within a rich Victorian gaslamp fantasy setting”. Een gedeelde wereld, nederzettingen bouwen en overleven in een fantasiewereld met een klassieke Victoriaanse uitstraling…  Spelers kunnen de game solo spelen of samen met anderen een team vormen, terwijl je materialen verzamelt om van alles te bouwen: van gebouwen tot handige tools en wapens om het op te nemen tegen monsters en magische vijanden. Dankzij mystieke portalen kan je diverse gevaarlijke werelden verkennen, waarbij je op zoek bent naar Nightingale. Dit zou het laatste toevluchtsoord van de mensheid zijn.

Nightingale is dus al zo’n drie jaar in ontwikkeling bij de nieuwe studio Inflexion Games. Het is echter niet zomaar een groepje mensen, want een team van meer dan 100 medewerkers is er bij betrokken. Tot al deze mensen behoren diverse veteranen uit de industrie, die voorheen hebben gewerkt aan franchises als Mass Effect, Dragon Age en Star Wars: Knights of the Old Republic.

Ergens in 2022 zal Nightingale via Early Access worden uitgebracht voor de pc. De komende maanden zal een besloten test van start gaan, al is daar nu nog weinig over bekend.

Bekijk hieronder de stijlvolle trailer van Nightingale.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.