Bobby Kotick weer in staat van beschuldiging, Activision noemt het onzin

Bobby Kotick heeft het de laatste tijd maar moeilijk. Terwijl Activision nog harder onder vuur wordt genomen dan een noob in Shipment, vecht de CEO zijn eigen strijd tegen de ABK (Activision Blizzard King Workers Alliance). Die beweert namelijk bij hoog en bij laag dat Bobby beter kan ophoepelen als CEO, gezien hij al die tijd van verkrachtingspogingen wist en daders ervan onder zijn vleugel hield. Ook zou Bobby “Ahmed the Dead Terrorist” trekjes hebben, gezien hij in 2006 iemand met de dood zou hebben bedreigd. Kom maar op met die bak popcorn…

Tja, dat zijn nogal wat beschuldigingen, maar volgens Game Developer houdt Activision het hoofd koel. Gedurende een all-hands meeting zou Activision hebben aangegeven dat men het Zero Tolerance-beleid niet op de CEO kan toepassen omdat er simpelweg geen bewijs voor is. De Wall Street Journal beweert juist dat men dit bewijs wel heeft. In stukken – bestaande uit interviews met ex-medewerkers en interne documenten – zou terug te vinden zijn dat Kotick bewust de reguliere gang van zaken dwarsboomt en mensen het zwijgen oplegt.

Men refereert hier naar twee specifieke voorvallen. De eerste dateert uit 2006, het jaar waarin Kotick een dame via voicemail uitfoeterde en termen als “I’ll have you killed” niet uit de weg leek te gaan. Zwaar onhandig allemaal, iets wat ook hij achteraf heeft begrepen. De CEO heeft daar tot op de dag van vandaag nog spijt van, aldus Activision. Ach gossie… Maar goed, dat is men dus niet vergeten. Wat volgens Activision wel zou moeten, gezien het meer dan 10 jaar geleden is gebeurd.

Het tweede voorval is wat recenter, 2017 om exact te zijn. Toen was het Treyarch-baas Dan Bunting die zijn boekte te buiten zou zijn gegaan. Dezelfde Dan Bunting die nu is opgestapt, om voor de hand liggende redenen. Bunting stond in 2017 al op het punt om gewieberd te worden, maar daar stak Bobby Kotick naar verluidt hoogstpersoonlijk een stokje voor. Ook dat deelt de reputatie momenteel wat schade toe. Ook daar was timing nogal knudde, gezien men zojuist een verkrachtingsaanklacht bij Sledgehammer Games had gesetteld.

En onze Bobby? Die stond erbij en keek er naar, aldus de ABK. Nonsense, vindt Activision. Een algemeen directeur van zo’n groot bedrijf kan echt niet alles in de gaten houden. Hij wist van niks. Dat vindt de ABK op diens tijd weer nonsense, die voet bij stuk houdt en om Koticks ontslag vraagt.

Dit gaat nog een lang verhaal worden…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren