Phil Spencer niet trots op soap rondom Halo Infinite

Xbox-baas Phil Spencer heeft in een recent interview zijn ongenoegen gedeeld omtrent de soap die Halo Infinite inmiddels is geworden. De shooter van 343 Industries zou het paradepaardje van de nieuwe Xbox Series console moeten worden. Uiteindelijk werd de game heel lauw ontvangen in de zomer van 2020 en werd vlak voor de lancering van de Xbox Series alsnog besloten om Halo Infinite uit te stellen tot eind 2021.

Over enkele weken is dan alsnog het grote moment daar dat Halo Infinite zal verschijnen. Ruim een jaar later dan gepland, ook tot onvrede van Spencer:

I don’t like how we did it. I don’t like that we showed the game, talked about it launching at the launch of the consoles. And then within a month we had moved it.

We should have known before and just been honest with ourselves. We were there not out of deception, but more out of… hope. And I don’t think hope is a great development strategy.

Door het uitstel van Halo Infinite lanceerde de Xbox Series vorig jaar met een line-up zonder grote nieuwe titels van Microsoft zelf. Uiteraard is er inmiddels meer verschenen en komt er ook nog genoeg aan. Waaronder de potentiële topper en Xbox console-exclusive Starfield van Bethesda.

Vanaf 8 december kunnen we ontdekken of al het uitstel Halo Infinite veel goeds heeft gedaan.

  1.   
    Anoniem-630720985's avatar

    Wat is meer verschenen voor Xbox…het hele jaar bijna niks alleen Flight sim. Een meer als een jaar oude PC port, nu FH5 en Halo thats it. Dit jaar is erg mager voor xbox bezitters. En kom niet aan met BC games, want bij Sony hebben ze ook meer dan 800 bc games.
    Ik ben nu mijn backlog van PS4 games aan het spelen op de PS5, maar ik heb al een aantal PS5 games op mijn verlanglijstje staan die dit jaar zijn uitgekomen en begin volgend jaar uitkomen zoals Horizon forbiden west GoW Ragnorok en GT7.