Betaalde XP boosters worden weer uit Marvel’s Avengers gesloopt

De recentelijk toegevoegde betaalde XP boosters in Marvel’s Avengers – waar letterlijk niemand om heeft gevraagd – worden vandaag weer uit de game gesloopt. Dat heeft het team achter de game via Twitter laten weten. Hoewel men bij Square Enix en Crystal Dynamics echt dacht dat het wel kon en dat het geen echt pay-to-win scenario introduceerde, heeft men toch maar toegegeven aan de toorn des gamers.

Ergens moet je wel een beetje medelijden hebben met degene die dit nieuws moest brengen. Hoewel het goed nieuws is, hangt er toch een beetje een zure nasmaak aan. Waarom? Omdat het helemaal niet zo ver had hoeven te komen. Mocht je niet snappen waar ik naar hint, een kleine recap.

Marvel’s Avengers werd ooit geprezen voor diens “no paywall” aanpak. Terwijl alles en iedereen in de industrie helemaal prat ging op loot boxes en XP boosters, bleef Marvel’s Avengers stug vasthouden aan de belofte om het niet te doen. De meningen over de game waren niet allemaal even florisant, maar de bewuste keuze om niet toe te geven aan corporate greed gaf de game toch een soort heldenstatus. Geen wonder dat Peter en Amador er tijdens gamescom ook nog lyrisch over waren.

Maar na een dikke update begonnen de gamer senses toch te tintelen. XP farming werd generfd omdat dit “verwarrend werkte voor nieuwkomers”. Het ging allemaal veel te snel voor hen, dus werd de grind wat langdradiger gemaakt. Dit was voor velen al een teken aan de wand, een teken wat zich vorige maand in zijn totaliteit manifesteerde.

Inderdaad, vorige maand besloot men alsnog betaalde XP boosters toe te voegen aan Marvel’s Avengers, geheel tegen diens beloftes in. Iedereen was boos. Bijna net zo boos als de transgender community is op Netflix. Hoe durfde men? De community was zo furieus dat zelfs de grootste ambassadeurs van Marvel’s Avengers de game de rug toekeerde. En dat heeft geholpen, zo blijkt.

Zo zie je maar weer, democratie op z’n best. En dit is niet het enige voorbeeld daarvan. Ook Sony PlayStation heeft een nederigheidsseminar moeten volgen na diens Horizon Forbidden West upgrade debacle. Ook daar zorgde een publiekelijke vernedering ervoor dat men toch besloot om fysieke versies ook een upgrade-optie te geven.

  1.   
    RLXTR's avatar

    Op zich goed nieuws, maar eigenlijk is het kwaad al geschied natuurlijk. Het vertrouwen in goede intenties en oprechtheid is natuurlijk volledig volledig vervlogen.