Ubisoft onthult free-to-play shooter Ghost Recon Frontline

Tijdens de viering van 20 jaar Ghost Recon heeft Ubisoft een geheel nieuwe game onthuld: Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline. Deze game binnen het universum van Ghost Recon is een gratis te spelen Player-vs-Player shooter vol tactische actie.

De kern van Ghost Recon Frontline wordt gevormd door een vorm van battle royale, waarbij maximaal 102 spelers in teams van drie ten strijde trekken. Er zijn dynamische doelen om te behalen in de gigantische map. Heb je je doelen behaald en voldoende informatie bemachtigd, dan kan je naar een drop zone en melden dat je opgehaald wilt worden. Zodra dit gebeurt krijgen alle teams de locatie van jouw ontsnapping door en moet je als team stand zien te houden om te kunnen ontsnappen.

Het slagveld van Ghost Recon Frontline is het grote Drakemoor Island. Dit eiland kent “meerdere blikvangers en unieke biomen, van hoge bergen tot meedogenloze droge gebieden en voortdurend veranderende weersomstandigheden.” Verder kent de game een uitgebreid klassensysteem en kan je tactische versterkingen oproepen tijdens het spelen, zoals automatisch geschut, rookgordijndrones en enorme barricades. Er zal overigens geen traditionele cirkel zijn die steeds kleiner wordt gedurende het spelen. Het idee is dat je toch wel naar de actie en andere teams wordt gedreven zodra je merkt dat teams zich voorbereiden om opgehaald te worden.

Mocht je interesse hebben, dan is er goed nieuws. Op 14 oktober gaat namelijk een besloten test van start voor de pc. Gedurende een week kan je als een van de eersten kennismaken met Ghost Recon Frontline. Meld je aan via de officiële website en wie weet word jij straks ingeloot om deel te nemen aan de test.

Ghost Recon Frontline is ruim drie jaar in ontwikkeling bij Ubisoft Bucharest en moet dit najaar al verschijnen voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia en Luna. Cross-play is mogelijk tussen alle platformen.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.