PES heet vanaf nu eFootball en wordt free-to-play

Is het een geniale zet of een wanhoopspoging? Of allebei? De tijd zal het uitwijzen, maar Pro Evolution Soccer is niet meer. Konami heeft een nieuwe naam voor de game: eFootball. Wellicht nog groter nieuws is dat de game volledig gratis te spelen zal zijn. Zal EA zijn hart vasthouden? Vast niet, maar het is natuurlijk wel een opmerkelijke zet.

Het idee achter de nieuwe game wordt in onderstaande video uitgelegd, onder andere met Messi.

eFootball verschijnt in de herfst, zal volledig gratis te spelen zijn en cross-play ondersteunen voor alle platformen, inclusief mobiel, dus pc, Xbox Series X | S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, iOS en Android.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    Anoniem-152964305's avatar

    Enerzijds snap ik het wel. Konami heeft de afgelopen generatie voetbalgames met de, naar mijn mening, beste gameplay uitgebracht, zonder dat ze daarmee een groot deel van de gamers wisten te bereiken. Het zou dus best goed kunnen uitpakken wanneer velen door dit pracht product gegrepen zouden worden. Anderzijds houd ik mijn hart vast. Free to play betekent in de regel toch focus op microtransacties en dlc. Het geld moet ergens vandaan gaan komen. Dat zou jammer zijn, je zou willen dat de franchise dat niet nodig had. Maar goed, wie weet pakt het fantastisch uit.

    PES/eFootball excelleert op het veld en alles eromheen, zoals de presentatie, is altijd een achilleshiel geweest, maar wie heeft bedacht dat de geel blauwe Zeeman/IKEA/LPF kleurencombinatie een goed idee was?