Humor mag niet – social media manager ontslagen om grap

Ken je Vertagear? Wij ook niet. Ze maken gaming-stoelen en natuurlijk hebben ze ook een social media manager, die via de bekende kanalen zoveel mogelijk mensen moet bereiken. Dat kun je proberen met humor, maar dat is dezer dagen natuurlijk een gevaarlijke route. Wij moesten toch smakelijk lachen om de tweet die namens het bedrijf werd verstuurd (via Kotaku):

We zien een vrouwelijke streamer waarbij de gameplay heel klein in beeld komt en een mannelijke streamer waar de game groot in beeld is. Zeker niet alle vrouwelijke streamers doen dit, maar wel een stuk meer vrouwelijke streamers dan hun mannelijke collega’s. Vrouwelijk schoon zorgt voor meer kijkers en meer kijkers is meer centjes. Simpel, leuk grapje, en door…

Maar nee hoor, het internet ontplofte natuurlijk. Seksisme! Paniek! Waar blijven de excuses! Nou ja, die kwamen…

En nog een excuses en de social media manager is ontslagen.

Excuses maken is gemakkelijker dan voor je medewerkers staan natuurlijk. Wij blijven grapjes maken.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    Hukertoo97's avatar

    Excuses maken voor dit soort onschuldige grapjes is als een snoepje stelen bij de Jamin en vervolgens in de rechtbank verklaren dat je de caissière hebt verkracht en in stukken gesneden.

  2.   
    Patrick Meurs's avatar

    Prima dingen, die Vertagear stoelen. De mijne weet mijn vadsige aars al een paar jaar van de grond te houden.