Speel je PlayStation of Xbox games op een iPhone!


Als je aan games spelen denkt, dan denk je al snel aan de gebruikelijke manier. Dat is spelen op je computer of op je console. Maar net zo belangrijk is de mobiele markt, waar enorm veel games voor beschikbaar zijn. De scheidslijn tussen mobiele en grote games is ook steeds meer aan het vervagen, want diverse grote titels die je op de PlayStation, Xbox of Nintendo Switch speelt, kun je ook op je mobiel spelen. Denk aan Fortnite en PUBG om wat titels te noemen.

Mobiele platformen zijn net zo belangrijk als gewone spelcomputers en dat biedt natuurlijk mooie mogelijkheden tot gamen. Zeker nu deze mobiele platformen ook omarmd worden door bedrijven als Sony PlayStation en Microsoft Xbox, die daarvoor allerlei tools aanbieden. De bekendste is in deze Remote-play, waarbij je op afstand verbinding maakt met je PlayStation of Xbox. Dat stelt je in staat om bijvoorbeeld de nieuwste game op je gemak mobiel op je iPhone of Android toestel te spelen.

Het werkt heel simpel, want op beide soorten telefoons kan je via de App Store of Google Play een Remote-play applicatie downloaden. Die is zowel beschikbaar van Sony PlayStation als Microsoft Xbox. Deze applicatie is gratis om te downloaden en via je lokale netwerk kun je via Wi-Fi verbinding maken met de console die je bezit. In feite neem je dan mobiel het televisiescherm over, waardoor de televisie voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

Op het mobiele scherm zie je het scherm wat je normaal op televisie ziet en vanaf daar kun je heel gemakkelijk een game opstarten. Die werkt dan op identieke wijze als je normaal gewend bent met een controller. Maar hoe zit het met het spelen dan, horen we je al denken. Wel, maak je daarover geen zorgen: de controllers van zowel de PlayStation als Xbox werken namelijk prima met je mobiel, omdat de telefoons in de software daarvoor ondersteuning bieden.

Zet je telefoon neer, sluit de controller via Bluetooth aan en je hebt een mobiele PlayStation of Xbox ervaring. Precies zoals je gewend bent van normaal gamen op de PlayStation of Xbox, alleen het scherm is dan wat kleiner. Maar dat zal weinig verschil maken, gezien je het scherm natuurlijk veel dichter voor je hebt. Weet trouwens dat je de speelervaring voor jezelf nog wat comfortabeler kan maken met speciale houders.

Voor zowel de Xbox als PlayStation controller kun je namelijk een speciale plastic beugel aanschaffen waar je dan je telefoon in kunt klikken. Als het ware hangt je mobiel dan direct boven de controller, waardoor je dicht op de actie zit. Een uitstekende manier om mobiel te gamen. Dit werkt niet met een tablet vanwege de omvang, maar die kan je ongetwijfeld goed neerzetten via bijvoorbeeld de hoes die ook de mogelijkheid tot een staande weergave biedt.

Op die manier speel je heel gemakkelijk, efficiënt en comfortabel je PlayStation of Xbox games op je mobiel!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.