Project Athia blijft minstens twee jaar een PlayStation 5-exclusive

In juni zag het nieuwe project van Square Enix en Luminous Productions genaamd Project Athia voor het eerst het licht. Na wat onduidelijkheid over de exclusiviteit van de game is er in een nieuwe video van Sony iets meer duidelijkheid gegeven hierover.

Project Athia blijft minstens twee jaar een PlayStation-exclusive

In de onthullingsvideo afgelopen juni werd aangegeven dat de game een PlayStation-exclusive is, maar ook beschikbaar komt op pc. Na veel kritiek op deze rare stelling werd duidelijk dat de deal wat gecompliceerder was dan dit. De game zou minstens een half jaar een PlayStation 5-exclusive zijn voordat deze naar pc kon worden gebracht.

In een nieuwe promotie video van PlayStation 5-games wordt duidelijk vermeld dat Project Athia voor minstens 24 maanden lang na de PlayStation 5 release niet beschikbaar is op consoles van de concurrenten. Als we afgaan op de eerdere berichten komt de pc-versie dus wel binnen afzienbare tijd uit.

 1.   
  Stubbs242's avatar

  “blijft minstens twee jaar een PlayStation 5-exclusive”

  “maar ook beschikbaar komt op pc.”

  Dus… geen PS5 exclusive? Gamersnet begint aan clickbait. Leuk.

  •   
   Mieke Schoester's avatar

   Zoals in de reveal-trailer van de game al werd gezegd is de game een PlayStation-exclusive, maar kent wel een release op óók pc. Dit zei Sony zelf in hun reveal video’s, als ik het me goed kan herinneren, ook van andere games die toen werd aangekondigd. Ja, dit is super krom, maar ik citeer wat Sony zelf zegt. Verder blijft Project Athia dus wel een ‘console-exclusive’. Sony heeft voor een lange tijd het alleenrecht, als pc even niet wordt meegerekend.

   Nogmaals, ik ben slechts de messenger. Dat er in de trailer “EXCLUSIVE!!! behalve pc.” staat, is inderdaad wel krom, dat ben ik helemaal met je eens.