FarmVille volgt Adobe Flash naar de eeuwige jachtvelden

Tegenwoordig duiken we in Stardew Valley als we behoefte hebben aan een ontsnapping naar het boerenbestaan. Echter, vruuger deden we dat met een ander spelletje: FarmVille. In 2009 bestormde het spel Facebook als een malle, en in 2011 was het eigenhandig verantwoordelijk voor 12 procent van het inkomen van dat sociale medium. Ontwikkelaar Zynga werd miljarden waard en is inmiddels uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste uitbaters van mobiele games. Maar FarmVille, het spelletje waar het allemaal mee begon, stopt er binnenkort mee.

Op 31 december aanstaande trekt Adobe namelijk de stekker uit Flash, het platform waarop FarmVille is gebouwd. Omdat Zynga inmiddels meerdere vervolgen op de game heeft gepubliceerd en omdat het origineel vermoedelijk niet bijster veel meer oplevert, heeft het bedrijf besloten om het spel niet te porten naar een ander platform.

Op 17 november worden de in-app aankopen vast uitgeschakeld, maar totaan het einde van het jaar blijft FarmVille nog content-updates ontvangen met nieuwe boerderijen en features. Je kunt echter geen geld terugvragen voor eerdere in-app aankopen. Wel biedt Zynga een bonus aan voor mensen die overstappen naar FarmVille 2: Tropic Escape, en binnenkort verschijnt tevens FarmVille 3. Op het officiële FAQ over de sluiting biedt Zynga zijn excuses aan aan degenen voor wie het niet zag aankomen, maar hoopt dat spelers nog genoeg tijd hebben om hun zaakjes af te ronden voor 31 december.

Meer Farmville

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren