Among Us 2 geannuleerd; focus ligt op eerste deel

Among Us is een game die de laatste tijd erg populair is geworden. Ondanks dat de game alweer uit 2018 stamt, heeft deze party/survival-game onlangs de mijlpijl van anderhalf miljoen spelers bereikt. Dit is aanleiding voor ontwikkelaar Innersloth om zich te focussen op het eerste deel en daarmee het tweede deel dat in de maak was te annuleren.

In een blog post op de website geeft de ontwikkelaar aan lang nagedacht te hebben over de toekomst van Among Us. De codebase van de game zou ouderwets zijn en niet geschikt voor al de nieuwe content die Innersloth nog wilt toevoegen. Toch is er gekozen om de focus te weerleggen. Hiermee is Among Us 2 officieel geannuleerd. Alle content die is gecreëerd voor deeltje twee gaat echter niet verloren. Er is besloten om deze content toe te voegen aan het eerste deel. Wel houdt de annulering in dat de codebase van de game dus aangepakt moet gaan worden, wat veel tijd en werk vereist.

Er zijn voorlopig nog genoeg nieuwe features die onderweg zijn voor Among Us. De servers gaan erop vooruit en ook komt er een vrienden/account-systeem. Binnenkort wordt tevens ondersteuning voor kleurenblinden geïntroduceerd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren