In 2021 komt er een open wereld Harry Potter-game

Harry Potter games en films – het is voor vele mensen een oude liefde. Fanatiek zwerkballen, Hagrid opzoeken in z’n hutje en Draco pesten. Ja, dat waren nog eens goede tijden. Er wordt nu duidelijk dat er volgend jaar een open wereld Harry Potter-game gaat worden uitgebracht, dus hop, op naar Olivander om een goede toverstok uit te zoeken!

Het nieuws dat er een Harry Potter-game in de maak zou zijn gaat al enige tijd rond. Er werd gesuggereerd dat de game rond 2020/2021 uit zou komen. Volgens nieuwsbericht van Bloomberg is dit inderdaad het geval. De game is ‘on track’ om volgend jaar uitgebracht te kunnen worden. Volgens berichten kun je straks weer tovenaartje spelen op onder andere de PlayStation 5 en Xbox Series X.

In 2018 waren er al beelden uitgelekt. Helaas zijn deze inmiddels offline gehaald, maar volgens de eerder genoemde bron zouden deze beelden inderdaad afkomstig zijn van de nieuwe Harry Potter-game.

Warner Bros. heeft niet gereageerd op de geruchten en heeft de afgelopen jaren ook niet bevestigd dat er een magische game in ontwikkeling is. De verwachting is dat er meer boven water komt na het DC FanDome-event komende augustus.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Mits goed uitgevoerd is dit natuurlijk een formule voor succes. Een gigantische fanbase die nu de leeftijd en het geld heeft om aan games uit te geven (De jonge jeugd kent de Harry Potter serie enkel bij naam. Ben je rond de 20-30 dan heeft het je bijna gevormd).

  De gelekte gameplay van jaren terug zag er goed uit. Ik hoop dat warned Bros het goed weet uit te werken en er niet een ellenlange grind van maakt. Met echt een leuke verhaallijn die niet gebasseerd is op het boek, maar een soort extended universe beschrijft.

  Ik kijk er wel naar uit! Laat maar komen.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  @BozeBever:

  Dit zou inderdaad een heel leuk spel kunnen worden, ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken.