Guinness World Records geeft Billy Mitchell zijn records terug

Het notoire Guinness World Records heeft na de aantijgen aan het adres van Billy Mitchell over valse wereldrecords toch besloten hem deze eer te laten behouden. In een officieel statement van de organisatie brengen zij naar buiten unaniem tot het besluit te zijn gekomen om alle records die Billy heeft in de spellen Pac-Man en Donkey Kong van 1982 tot 2010 staande te houden. Opvallend is dat de records van de heer Mitchell erg onder vuur liggen en er zelfs een rechtszaak over gaande is.

Het geschil begon bij de website van Twin Galaxies waar actief wereldrecords voor games worden bijgehouden. Billy zou al sinds het begin op goede voet staan met partijen die oordeel doen over de authenticiteit van records die aangeleverd worden. De community op de website kwam in opstand tegen Billy Mitchell nadat er uit meerdere bronnen bleek dat de records niet legitiem waren. Twin Galaxies heeft uiteindelijk besloten de records van Billy in te trekken. Uit onenigheid heeft Billy de website uiteindelijk voor de rechter gesleept. Die zaak komt 6 juli voor bij de rechter.

Dat Billy Mitchell onder vuur ligt komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder was hij al te zien in de documentaire: The King of Kong: A fist full of quarters, waarin zijn rivaliteit met Steve Wiebe aan het licht kwam.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren