Microsoft Flight Simulator bevat alle vliegvelden in de wereld

Voor de fans van de serie wordt 2020 een fantastisch jaar, want eindelijk verschijnt er weer een nieuwe Microsoft Flight Simulator! In de laatste video van de ontwikkelaars wordt meer vertelt over het aantal vliegvelden in de game. Volgens de lead game designer Sven Mestas zullen alle vliegvelden in de wereld aanwezig zijn, inclusief 37.000 vliegvelden die individueel gedesigned zijn.

“The previous version op Microsoft Flight Simulator simulated more than 24.000 airports. The new Flight Simulator features all the airports in the world, including 37,000 manually designed airports.”

Er zijn allerlei vliegvelden aanwezig, van grote stedelijke gebieden tot kleine eilanden in het Caribisch gebied. Deze zijn gemaakt door gebruik te maken van satellietfoto’s, waarna graphics werden toegevoegd voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen en werkende mensen. Het ontwikkelproces wordt gedetailleerd uitgelegd in onderstaande video en is behoorlijk indrukwekkend. Ook is in de video Saba te zien (05:30), de Caribisch Nederlandse gemeente met de kortste commerciële landingsbaan ter wereld.

De hoeveelheid details in de game zijn wat ons betreft zeer indrukwekkend en we kunnen dan ook niet wachten om met de game aan de slag te gaan. Microsoft Flight Simulator verschijnt ergens in 2020 voor de pc en Xbox One.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren