Peperdure zeldzame Nintendo PlayStation gaat onder de hamer

Het is misschien wel een van de wildste dromen van menig gamer: Een samenwerking tussen de gamegiganten Sony en Nintendo. 30 jaar geleden werkten de twee kort samen aan de SNES PlayStation, ook wel de Nintendo PlayStation genoemd. Het laatst bekende exemplaar van die zeldzame console gaat binnenkort geveild worden.

De enorm zeldzame console is ook wel bekend onder de namen Super NES CD-ROM en Super Famicom CD-ROM Adapter. In 1988 begon de samenwerking tussen Sony en Nintendo. Sony werd ingeschakeld om een add-on voor de SNES te creëren. Het partnerschap tussen de twee liep helaas niet goed af en dus werd het gehele project gecanceld. In totaal zijn er 200 prototypes gemaakt van de ‘Nintendo PlayStation’. Het exemplaar dat nu geveild gaat worden is waarschijnlijk de laatste op de hele aardbol. De rest was vernietigd nadat het partnerschap niet succesvol bleek.

Het exemplaar is, na een recente reparatie aan de CD-ROM, functioneel en komt compleet met een cartridge en een SNES-controller met Sony’s naam erop. Dit stukje geschiedenis wordt op 27 februari geveild door Heritage Auctions. De huidige eigenaar heeft al eerder een bod van 1,2 miljoen dollar afgeslagen. Wat de console werkelijk waard is, is lastig te zeggen aangezien dit het enige bestaande exemplaar is. Wat de gek ervoor geeft, dus. Dat wordt in ieder geval nog even sparen voordat je deze op je slaapkamer hebt staan!

 1.   
  Anoniem-397598310's avatar

  Ik denk dat het naar de 2 miljoen gaat…Dit was echt een historische fout van Nintendo.
  Ik ben er van overtuigd dat zonder deze “blunder” de Playstation nooit had bestaan.
  Gelukkig is dat wel zo…..

 2.   
  Anoniem-1657398280's avatar

  Heb een bod gedaan van 1 miljoen. Heb er alleen niet bij gezegd dat ik in Iraanse Riyal betaal 🙂

 3.   
  Anoniem-882956618's avatar

  waarom zou je zoiets waardevols kapot slaan met een hamer?!! deze wereld is ziek!!! : ‘(

 4.   
  Anoniem-172442804's avatar

  Je kan er niks mee
  Rommelding

 5.   
  Anoniem-1648901595's avatar

  Inplaats dat er zoveel geld aan wordt uitgegeven waar je niks aan hebt alleen voor de heb. Doe dan iets nuttigs met dat enorm bedrag. Belachelijk verdeel het bedrag aan mensen die het werkelijk nodig hebben.

 6.   
  Anoniem-412991712's avatar

  Laten ze dat ding maar aan mij geven dan verkoop ik hem wel en ga van de miljoentjes lekker op de bahama ’s zitten.