Crusader Kings 3 aangekondigd; tweede deel gratis

Crusader Kings 2 gaat alweer ruim zeven jaar mee, waarbij ontwikkelaar Paradox steeds weer een uitbreiding uitbrengt. Aan die cyclus komt volgend jaar een einde, want dan komt het bedrijf eindelijk met het vervolg: Crusader Kings 3.

Volgens game director Henrik Fåhraeus kun je in het derde deel van de populaire franchise wederom elke heersersfantasie botvieren die je maar kunt verzinnen. Wel word je daarbij wel degelijk uitgedaagd, zoals we van Crusader Kings inmiddels gewend zijn. De nadruk zal meer dan ooit liggen op RPG- en dynastieke elementen, oftewel op waar de serie groot mee is geworden.

Ook komen er natuurlijk nieuwe mappen en krijgt de franchise een grafische oppoetsbeurt. Maar ook belooft Crusader Kings 3 vriendelijker te zijn voor mensen die nog nooit een Paradox-game hebben gespeeld. De tutorial kijkt goed af bij buurman Stellaris en de speler kan ervoor kiezen om wat meer hints te krijgen. Om de aankondiging van het derde deel te vieren, is Crusader Kings 2 permanent gratis verkrijgbaar en is de DLC in prijs verlaagd.

Crusader Kings 3 verschijnt medio 2020 voor pc. Check hieronder de aankondigingstrailer voor de game.

Meer Crusader Kings 3

  1.   
    Anoniem-401800168's avatar

    De winst van die franchise komt toch van de DLC, de base game zal ze waarschijnlijk niet veel schelen