Leer pc’s bouwen op je console met PC Building Simulator

Als we verwoede pc-techneuten mogen geloven, is er niks mooiers dan je eigen gaming pc in elkaar knutselen. Maar hoe doe je dat in godsvredesnaam en hoe moet je die handel Googlen als je dus geen pc hebt? Ik bedoel, we heten niet allemaal Tom Kauwenberg… Het Britse The Irregular Corporation heeft de oplossing bij uitstek en maakt middels PC Building Simulator in no-time een regelrechte pc knutselkoning van je. Het mooiste van alles is dat je niet eens een pc nodig hebt om de game te spelen.

Wat ooit begon als een uit de hand gelopen tech demo op Itch.io, mag zich nu een volwaardig stukje software noemen waar inmiddels meer dan 750.000 mensen lol aan beleven op de pc. Het is dan ook niet gek dat The Irregular Company dit hele concept nu ook naar de Nintendo Switch, Xbox One en de PlayStation 4 heeft overgeheveld. Het mooiste van alles is dat we er niet eens op hoeven te wachten, gezien PC Building Simulator per direct beschikbaar is op de genoemde platformen. Benieuwd hoe dat werkt? Check even de trailer hieronder.

PC Building Simulator is overigens niet zomaar een flauwe grap van een game. Diverse hardwarefabrikanten hebben hun medewerking verleend en zijn dus ook vertegenwoordigd in PC Building Simulator. Om je ultieme droombak virtueel samen te stellen, biedt de game ruim duizend bestaande onderdelen van merken als Intel, AMD, Gigabyte, ASUS, NVIDIA, NZXT en meer. Om het gevoel helemaal compleet te maken bevat PC Building Simulator ook BIOS en OS simulaties, valt er te benchmarken met 3DMark en kun je zorgeloos overclocken zonder daarmee het risico te lopen dat je pc naar de filistijnen gaat.

Dus, heb je jezelf altijd al afgevraagd hoe je droommachine eruit zou komen te zien maar heb je simpelweg de poen niet om het te realiseren? Bespaar jezelf dan een zak vol duiten, schuif slechts €17,99 (€19,99 op pc) en bouw jezelf een ongeluk met PC Building Simulator op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch of pc.

Meer PC Building Simulator

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Mochten mensen nog hardware-tips zoeken, kun je op elke willekeurige (vooral niet aan hardware gerelateerde) YouTube-video van Gamersnet terecht met je vragen, want schijnbaar heb ik niets beters te doen.

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Tom Kauwenberg: Behalve hele kronieken van nieuwswaardige items typen op Gamersnet dan… 😉

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  dat past niet in een playstation