Ayo the Clown waagt tweede poging op Kickstarter

Begin 2017 startte ontwikkelaar Cloud M1 al een Kickstarter-campagne voor Ayo the Clown, maar bleven op halfweg van het doelbedrag steken. Er werd toen als reden opgegeven dat heel wat mensen bang waren van Ayo, het clown hoofdpersonage in de game.

Ayo the Clown

Game Director Xiu Liang en zijn drie collega’s zijn echter niet bij de pakken blijven zitten. Ze hebben het afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt aan de kleurrijke 2.5D platformer en lieten de kleine hoofdrolspeler Ayo niet vallen. Voor de afwerking, van hun op Mario en LittleBigPlanet geïnspireerde platformer, probeert de indie ontwikkelaar terug de weg van crowdfunding te bewandelen.

Het doelbedrag is een goede 15.000 euro, hiermee kunnen ze de clown en bijbehorend circusavontuur in de loop van volgend jaar naar pc brengen. De console-releases zijn optionele doelen, zo wordt op 31.500 euro de Nintendo Switch-versie ontgrendeld. Op de eerste dag werd al 30 procent (5.000 euro) van het basisbedrag behaald, op dag twee komt daar al zeker tien procent bij. Voorlopig hebben ze 181 backers achter hun project staan.

Meer Ayo the Clown

  1.   
    CozierMass's avatar

    Levels zien er leuk uit, gameplay lijkt me ook tof. Maar… die clown en die humor…….. ai ai.

  2.   
    mattioza's avatar

    @CozierMass: Denk dat de eigenlijke game een stuk minder ‘druk’ gaat zijn, zal wel meer voor de trailer zijn.