“Er is geen vervolg op The Order: 1886 in de maak”

Vergeet wat je denkt te hebben gehoord. In tegenstelling tot wat er is gesuggereerd, is er geen vervolg op Ready at Dawns The Order: 1886 in productie. Even leek het erop dat dit wel het geval was – mede door een uitspraak van Ghost of Tsushima-schrijver Jordan Mychal Lemos – maar de beste man annonceerde achteraf dat er sprake was van een misverstand.

Gedurende een aflevering van Gamerheads Podcast riep Lemos iedereen op om “allemaal The Order: 1886 te spelen. Helemaal gezien, volgens mij, ze een sequel aan het maken zijn. Ik weet niet of het The Order: 1887 is; het laatste wat ik ervan heb gehoord is dat ze er nog eentje doen“. Natuurlijk spitste dit bij velen – waaronder op Reddit – de oren, waarna Lemos zich geroepen voelde om uit te leggen waar hij op doelde. Achteraf bleek het om een misverstand te gaan en baseerde hij dit op herinneringen van oude berichten. Gezien deze uitspraak mensen op het verkeerde been kan zetten, heeft Gamerheads dit gedeelte uit de podcast geknipt, maar voor de zekerheid postte Lemos op Twitter nog eens een uitleg met verontschuldiging.

Bij sommigen gloorde er wellicht nog een sprankje hoop na het zien van de vacature die momenteel open staat bij ontwikkelaar Ready at Dawn, al verdween die hoop weer net zo vlug bij het lezen van de woorden ‘brand new original IP‘. Dit betekent niet dat er nooit meer een vervolg komt. De studio heeft in het verleden aangegeven dat een vervolg op The Order: 1886 niet uitgesloten is, ondanks het feit dat de game nogal wisselend ontvangen werd. Wat vonden wij ervan? Check de review van The Order: 1886 en verlos jezelf van dit vraagstuk.

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  notsurprisedkirk.jpg

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Gezien de game matig was, ook in de verkoopcijfers, is dit logisch nieuws. Het was een vermakelijke game, meer niet. Ik kijk wel erg uit naar de onthulling van Ready At Dawn’s nieuwe titel.

 3.   
  mmx's avatar

  @Daniel Z: ik vond het best een leuke game net als jij.