Xbox Germany kondigt per abuis Xbox One-versie Final Fantasy VII Remake aan

Waar gewerkt wordt, worden foutjes gemaakt. Zo ook bij de beheerders van de Facebook-pagina van Xbox Germany, waar slechts enkele minuten een video prijkte waarin werd beweerd dat de Final Fantasy VII Remake ook naar Microsofts console komt. Helaas is er voor de Xbox-garde direct slecht nieuws. De aankondiging is gebaseerd op een interne miscommunicatie.

De video heeft slechts enkele minuten online gestaan, maar zoals dat intussen gewoonlijk is, begonnen screenshots al snel op het internet te circuleren. Om cowboyverhalen direct de kop in te drukken, benadrukt Maxi Gräff – Communications Manager bij Xbox Germany – op Twitter dat het hier om een interne miscommunicatie gaat en dat de Final Fantasy VII Remake dus niet naar de Xbox One komt.

Later legde Gräff uit hoe deze snafu heeft kunnen ontstaan. Het blijkt dat de video in kwestie een compilatie van diverse Final Fantasy-games betrof en dat de Final Fantasy VII Remake de vreemde eend in de bijt is qua exclusiviteit. Tijdens het bewerken van de video is dat de editor ontschoten, wat op de dag van vandaag kan leiden tot het ontploffen van het internet.

“In that video were multiple FF games and the remake happened to be in there by mistake from the editorial team where we didn´t check the exclusitivity on the specific one. We make sure this doesn´t happen again.”

Voor iedereen die toch nog een sprankje hoop houdt omdat het nu eenmaal op het internet heeft gestaan en het dus waar moet zijn, probeer het los te laten. Square Enix heeft tegenover IGN duidelijk aangegeven dat de Final Fantasy VII Remake uitsluitend op de PlayStation 4 verschijnt en dat het geen plannen heeft voor andere platforms.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren