Mordhau is in de eerste week 500.000 keer verkocht

Ondanks een woelige launch verkocht de medieval game Mordhau in de eerste week een half miljoen exemplaren. Wat voor de game, dat op een succesvolle Kickstarter-campagne moest rekenen om het ontwikkelingsbudget bij elkaar te krijgen, meer dan uitstekend is. Op een gegeven ogenblik waren er zelfs 60.000 gelijktijdige spelers.

Mordhau is een medieval multiplayer exclusief voor pc, met op het slagveld maximaal 64 strijdende spelers. Er zijn drie verschillende modi, namelijk Frontline, Horde en het bekende Battle Royale.

Mordhau

Op de planning staan onder meer twee nieuwe maps Castello en Feitoria, een competitieve gamemodus en verschillende wapenuitrustingen. Al is het momenteel moeilijk om er een concrete timing op te zetten.

De ontwikkelaar Triternion, een klein internationaal gezelschap, geeft wel toe dat de lancering niet zo soepel verliep zoals verhoopt. Er waren heel wat technische problemen zoals enorm trage matchmaking in de Battle Royale-modus en het niet krijgen van beloningen. Ondertussen werd reeds een compensatie van 10K gold uitgedeeld. De serverproblemen lijken echter in bepaalde regio’s, ondanks inspanningen van de ontwikkelaar, nog niet van de baan.

Meer Mordhau

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren