Streamingdienst Disney+ komt in ieder geval naar PlayStation 4

Netflix is ondertussen alweer aardig wat jaren een ongekend succes. Tal van partijen willen dan ook een graantje meepikken van dit succes en starten zelf streamingdiensten. Daartoe behoort ook Disney, dat nu de streamingdienst Disney+ heeft onthuld. Disney+ is vanaf 12 november beschikbaar in de Verenigde Staten en een release in Europa moet voor de zomer van 2020 volgen.

Een abonnement op Disney+ zal 7 dollar per maand gaan kosten. Voor dit bedrag krijg je niet alleen toegang tot Disney-filmklassiekers, maar ook Star Wars-, Marvel- en Pixar-content. Disney zal ook nieuwe series voor de dienst produceren, waaronder een Star Wars-serie en meerdere Marvel-series. Nieuwe films van Disney zullen op Disney+ beschikbaar zijn op het moment dat ze niet meer in de bioscopen draaien.

Momenteel heeft het entertainmentbedrijf in ieder geval al een deal om Disney+ op de PlayStation 4 te lanceren. Deals voor de Xbox One en Nintendo Switch zijn nog in de maak, maar volgen naar alle waarschijnlijkheid ook. In het promotiemateriaal voor Disney+ zijn immers alle drie de consoles te zien. Daarbij is dit een unicum voor de Switch, zowel Netflix als Amazon Prime zijn namelijk niet beschikbaar op Nintendo’s paradepaardje.

  1.   
    Sixty's avatar

    ik heb al 3 streamingsdiensten in gebruik, om daar nu een 4de bij te gooien. Maar ik ben benieuwd wat ze er precies op zetten en wat voor extra’s ze bij de app hebben