Sci-fi game Tacoma tijdelijk gratis bij Humble

Goed nieuws voor de pc-gamers die even wat krapper bij kas zitten: het sci-fi avontuur Tacoma is dit weekend gratis te verkrijgen bij Humble. Door simpelweg te abonneren op de nieuwsbrief van het digitale distributieplatform, kun je een kopietje van de kunstige game scoren.

Tacoma verscheen in de zomer van 2017 op pc en Xbox One. Spelers onderzoeken op het titulaire ruimteschip naar de oorzaak van een bizarre vermissing, terwijl ze stapsgewijs opdrachten voltooien voor het moederbedrijf van het gigantische vehikel.

Doordat gebeurtenissen op het ruimteschip worden opgeslagen door een holografische AI-entiteit, is het mogelijk te spelen met de tijd en te ontdekken wie waar ooit mee bezig was of wat besproken werd. Zodoende ontketent zich een heel eigen mysterie.

Aan Tacoma ben je makkelijk een paar uur zoet. Voor de volle lap (à 19,99 euro) was dat ons iets te laag gegrepen (waarvan akte in onze Tacoma review) maar als gratis presentje is het geen verkeerde invulling van je weekend.

Tot en met aanstaande zondag (rond 19:00 uur in de avond) kun je Tacoma gratis downloaden op de officiële Humble Freebie-pagina.

 1.   
  dannyelske's avatar

  Is het abbonement op de nieuwsbrief ook gratis?

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @dannyelske: Jep. Humble heeft inmiddels al talloze games gratis weggegeven; voor hun is het vrij standaard omdat te doen tegen dit soort kleine stukjes engagement.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Geen steamkey dus kansloos. Jammer, gemiste kans.