Hollow Knight: Silksong aangekondigd

Twee jaar na de pc-release van het succesvolle Hollow Knight is de sequel Hollow Knight: Silksong aangekondigd. Naast de onthulling geeft het drietal van Team Cherry ook mee dat Hollow Knight over alle platformen maar liefst 2,8 miljoen keer verkocht is.

Hollow Knight: Silksong

Hornet, de prinses beschermer van Hallownest, brengt een nieuwe insectenwereld met zich mee, maar uiteraard in de vertrouwde tekenstijl. Ook staan er onder meer 150 nieuwe vijanden klaar en een heleboel mysteries om op te lossen.

De game komt voorlopig komt enkel uit voor pc (Windows, Mac en Linux) en Nintendo Switch. Al is de kans op andere platformen in de toekomst behoorlijk groot, aangezien het eerste deel kwam ook pas na verloop van tijd uit voor de consoles.

Hollow Knight: Silksong 2

Voor de fans van het eerste uur is er ook goed nieuws, want de 2158 donateurs van de oorspronkelijke Hollow Knight Kickstarter-campagne krijgen namelijk Hollow Knight: Silksong volledig gratis in de (digitale) brievenbus. De backers dat de game steunden in de beloningsgraad van meerdere exemplaren, zullen ook verschillende exemplaren van de sequel gratis ontvangen.

Voor Hollow Knight zelf kwamen met Hidden Dreams, The Grimm Troupe en Godmaster drie gratis DLC pakketten uit, waardoor de Australische indie ontwikkelaar bijzonder gul overkomt.

Meer Hollow Knight: Silksong

 1.   
  Thijs.'s avatar

  één van de beste games die ik in een lange tijd heb gespeeld. Als je nog twijfel zal ik je zeker aanraden om Hollow Knight te kopen. Kan ook niet wachten op deze DLC.

 2.   
  mattioza's avatar

  @Thijs.: Hollow Knight: Silksong is geen DLC, maar een volledig/volwaardig nieuwe game (sequel). 😉

 3.   
  Thijs.'s avatar

  @mattioza: je heb helemaal gelijk. Snap ook niet dat ik dlc heb geschreven…