Sony-studio’s zijn al bezig met games voor PlayStation 5

Via de forums van ResetEra heeft een analist van Niko Partners laten weten dat veel van de studio’s van Sony al bezig zijn met de overgang naar de PlayStation 5. Daniel Ahmed zegt dat de PlayStation 4 nog de focus is voor dit jaar en dat er nog steeds games gaan worden aangekondigd voor dit jaar.

“PS5 dev kits are out there and I’ve heard positive things about it. But I wouldn’t expect any information in the immediate future. 2019 will be another solid year for the platform due to the large install base, growing network sales, strong third party software, first party software and back catalog. Lineup for the first half of the year is set but second half is still in flux. Sony also has a couple of unannounced games (already existing IP) with PS4 in mind but I’m conscious that there have been discussions around making them cross gen/next gen titles. In general, most of the focus for Sony 1P is on PS5 right now. It is still early to talk about next gen but I imagine we’ll hear some whispers come out of GDC.”

Vanwege de enorme achterban van de PlayStation 4 zullen we volgens hem voorlopig nog geen aankondigingen zien met betrekking tot de PlayStation 5, al zijn veel van de studio’s van Sony wel al bezig met plannen voor de nieuwe console.

Het is niet gek dat we steeds meer gaan horen over nieuwe consoles. De Xbox One en PlayStation 4 zijn alweer meer dan vijf jaar oud. Microsoft kan niet wachten op de nieuwe generatie consoles en Sony wil het liefst zo lang mogelijk door met de PS4, vanwege het succes van het platform. Ben jij toe aan een nieuwe generatie consoles? Laat het ons vooral weten!

 1.   
  mmx's avatar

  Eerlijk gezegd weet ik het niet aan de andere kant ben ik wel benieuwd naar een ps5.

 2.   
  Rolf31's avatar

  Ik denk het wel. Overstap naar de Pro heeft niet de voordelen die ik zoek (4K), maar mijn PS4 heeft wel al kuren. Voornamelijk de koeling. Ik hoop dat de PS5 kwalitatief beter in elkaar komt te zitten.

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Shocked.png

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  nahhh ik loop nog niet warm voor een nieuwe console. En al zou die komen. Ik kijk eerst de kat uit de boom.

  tenzij er titels komen die ik echt perse wil spelen. denk dan aan uncharted. of iets anders nieuws in die vorm van adventure van naughty dog. tomb raider. en of andere nieuwe avonturen spellen en een nieuwe GTA. Al denk ik dat ik geen GTA meer op console koop. tenzij ze m weer eerst voor console uitbrengen en dan later pas voor PC… en geloof dat rockstar zoiets wel zal gaan doen want dan verkopen ze de game meer.

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Laat maar komen! Kan niet wachten op de ps5 🙂

 6.   
  Linkje's avatar

  Ben benieuwd wat er nieuw gaat worden op de PS5. 8K? Iets meer frames?

 7.   
  JustB's avatar

  Vermaak me nog prima met de PS4 maar ben wel erg benieuwd naar de release games!!

 8.   
  mattioza's avatar

  Games zijn snel (meer dan) 3 jaar in ontwikkeling, dus zou jammer zijn mochten ze er nog niet mee bezig zijn. 😀 Ben er wel heel benieuwd naar.

 9.   
  tijn80's avatar

  @Rolf31:
  Keer afstoffen/uitzuigen? Doe ik 1x per jaar bij mijn consoles.

 10.   
  kanniet's avatar

  Als het backward compatible is, komt er een PS5 in huis.

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Linkje: Ik mag hopen dat 8K niet “het ding” gaat worden van die generatie. Kijk alleen al naar hoeveel moeite de Pro en X nu vaak al hebben met 4K. Van mijn part skippen we al dat soort halve maatregelen en gaan we niet wéér een hele generatie lang zo omslachtig dat soort termen oppakken.

  Verder wel logisch dat ontwikkelstudio’s nu al druk in de weer zijn met de line-up voor een nieuwe console. Enorm benieuwd of ze simpelweg een lijst met globale specs hebben gekregen, of dat Sony al een soort eerste devkit in productie heeft genomen.

 12.   
  pjew's avatar

  Van mijn hoeft het nog niet moet eerst mijn backlog wegwerken

 13.   
  Daniel Z's avatar

  @BearsRidingTanks: Same.

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat ze nog bij de ‘plannen’ zitten, er zullen vast al een tijdje concrete techdemo’s draaien.