Stelling van de Week: 2019 is het jaar van de nieuwe Xbox

Salim en Peter hebben zin in het nieuwe gamejaar en Peter vermoedt dat dit jaar het jaar van Xbox wordt. Met de afwezigheid van PlayStation op de E3 is dit namelijk de kans om de nieuwe generatie in te luiden. Zijn jullie het met Peter eens? Laat het weten in de reacties!

Heb jij een leuke stelling voor ons? Laat het vooral weten in de reacties en wie weet bespreken wij dit volgende week!

 1.   
  Mark89NL's avatar

  Nee ik denk het niet dat er een nieuwe xbox komt en denk wel dat Sony zich gaat focussen op de playstation 5 en wat meer exclusives voor de 4 er nog bij.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik verwacht dat sony/playstation dit jaar ook wel met een nieuwe aankondeging komt. PS5 zal dan wel in 2020 komen. Maar vermoed dus wel dat ze er dit jaar meer over laten weten. aankondeging. en wat er onder de kap ligt. en hoe hij eruit komt te zien…

  Peet jij zit wel hoog met het gedeelte : Dat ze VOOR playstation zitten…. Uhmmm als ze beide op E3 worden aangekondigd zit er weinig in wie eerst is toch.
  Buiten dat maakt het toch ook niet uit wie er eerder wat aankondigd. ??
  Liever dat ze met de goede games gaan komen…

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Punt is meer dat PlayStation dus sowieso niet op E3 is, dus grote kans dat ze ook geen gigantische onthullingen hebben voor die tijd.

  Daarbovenop onderstreept Peter natuurlijk ook dat Xbox deze generatie júíst zo snel mogelijk af wil ronden, terwijl Sony nu nog even lekker kan rekken met het succes.

  Laten we ook niet vergeten wat een (pak ‘m beet) jaartje eerder lanceren “de vorige keer” voor Microsoft teweeg heeft gebracht. Niemand dacht dat de opvolger van de PlayStation 2 te verslaan zou zijn, maar de Xbox 360 sloeg erin door simpelweg eerder klaar te staan voor gamers.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  mmm sorry dit ben ik NIET met je eens.

  Ik vond juist de PS3 erg sterk. En met mij zowat heel mn vriendenlijst..

  Maar ieder zo zijn smaak en dat kan en mag natuurlijk.
  PS3 was een mooie tijd. Ik heb hem toevallig laatst in een grote kist gedaan. Zodat alles compleet blijft. met bijna 100 games op disc is dat toch een best nette verzameling.

  vond t nog zo mooi dat ps3 gratis multiplayer aanbood, Naar mijn mening moet dat nog steeds kunnen. Maar doordat xbox al eerder kwam met betalen voor online game dacht sony daar natuurlijk ook het zijne van. En daar was dan ineens dat je ps+ moest hebben voor multiplayer te kunnen spelen.

  Ik vind dat eigenlijk toch nog altijd dikke onzin. Dat hoort onder het kopje SERVICE terecht.
  En dan niet komen met ja servers en ontwikkelingen kost ook geld… Uhmmm ja maar waarom kon dat eerder dan wel. En waarom kan dat bij PC nog steeds. Het moest eens zijn dat je voor pc ook voor online moet betalen. Dan is er een digi oorolog.. hahahaha

  als je de supermarkt/bakkerij in loopt betaal je toch ook niet eerst om de winkel in te mogen en dan vervolgens alsnog je boodschappen ook te moeten betalen.

  Ja tijden veranderen. Maar niet alles hoeft dan ook meteen extra geld te kosten. Nu mensen dit toch massaal gewoon doen zullen ze het never nooit meer terug draaien want hey gratis geld waar je niets voor hoeft te doen… Sja dan zou ik als microsoft of sony baas ook blij mee worden… alleen ben ik daar geen baas van. XD

 5.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  ”Opvolger van playstation 2”? Noem je zo iets niet gewoon ps3?

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Turk–Life: Ik bedoelde meer vanuit het oogpunt van de PlayStation 2. Die generatie was Sony natuurlijk heer en meester, terwijl ze daarna een paar jaar (in verkoopcijfers) “verloren” van de Xbox 360.

  Dat laatste zal ongetwijfeld niet alleen maar aan de eerdere verkoop van Microsoft hebben gelegen, maar het lijkt me wel een van de factoren voor het Xbox-succes.

 7.   
  mattioza's avatar

  Het zou wel goed kunnen dat de nieuwe Xbox wordt aangekondigd op aankomende E3, met release voorjaar 2020. Ze gokken er waarschijnlijk op dat de PlayStation 5 zal uitkomen in het najaar 2020. Ik denk (de geruchten gaan ook in die richting) dat Microsoft gaat uitpakken met 2 modellen, namelijk een budget stream exemplaar en juist het tegenovergestelde met de krachtigste console van de opkomende nieuwe generatie. Want ze weten ook dat games streamen nog helemaal niet mainstream genoeg is momenteel, kijk naar PlayStation Now krijgt er ook best wel wat kritiek voor. EA en Amazon werken ook aan streamingdiensten, maar zullen ook niet uitkomen voor 2020.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mattioza: Vergeet Googles eigen Project Stream niet. Zij kunnen mogelijk ook nog vooraan staan als die cloud-revolutie echt doorbreekt.

  Maar verder lijkt dat me inderdaad het meest aannemelijk. De geruchten en Microsofts eigen uitspraken lijken heel erg richting twee grote pijlers te gaan; enerzijds één krachtige box, anderzijds het hele streamverhaal. Als ze die beide goed aan weten te pakken en tijdig (en fatsoenlijk) lanceren, zie ik het allemaal wel zitten.

 9.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Geen idee wat de cijfers zijn maar kan mij er weinig bij voorstellen dat de Xbox het beter zou doen dan de playstation. 9/10 gamers die ik ken gamen op de playstation.

  En de exclusives van de Xbox komen echt totaaaaaal niet in de buurt van die van playstation. Ik durf zelfs de overstap van playstation naar de pc niet te maken omdat ik al die vette exclusieve games van de ps niet wil missen. Games als The last of us, spider-man, god of war 4, uncharted etc. etc. Welke games komen nou in de buurt van die games?