Steel Division-ontwikkelaar ontslaat zes medewerkers na loonconflict

Eugen Systems, de ontwikkelaar achter Steel Division: Normandy ’44, heeft zes medewerkers ontslagen die eerder dit jaar onderdeel uitmaakten van een staking vanwege een loonconflict. Ze zouden beledigende taal hebben gebezigd in een privé-chatkanaal en een demper op de moraal binnen het bedrijf hebben gezet.

Hoe het ook zij, het is niet zo dat iedereen die heeft gestaakt, ook ontslagen is: in totaal staakten 21 mensen, waarvan er slechts zes daadwerkelijk de deur zijn gewezen. De staking draaide om te late betaling, geweigerde overurenbetaling en lonen die onder het Franse minimumloon liggen. De onderhandelingen liepen op niets uit, dus komt de zaak in maart voor de rechter.

Maar hoewel er dus slechts zes van de stakers zijn ontslagen, zegt de Franse gamevakbond dat de ontslagen wel degelijk bedoeld zijn als vergelding voor de rechtszaak die het loonconflict moet beslechten.

Volgend jaar staat Steel Division 2 op de agenda van Eugen Systems. Echter, bijna de helft van het personeel van de studio is betrokken bij de ruzie, dus het is verre van zeker of de ontwikkeling het vervolg op Normandy ’44 volgens plan zal verlopen.

Meer Steel Division: Normandy '44

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren