Gamersnet.nl

Subnautica gratis te downloaden in Epic Games Store

De lancering van Epic Games’ eigen antwoord op Steam zal niemand ontgaan zijn; vorige week lanceerden de Fortnite-makers direct vanaf The Game Awards 2018 hun nieuwe distributieplatform, Epic Games Store, waaronder meteen al een kleine catalogus aan (exclusieve) games op werd gegooid. En natuurlijk, alle Fortnite-spelers op pc zagen hun launcher sindsdien omgetoverd worden tot een interactieve webwinkel.

Nu is voor Epic de tijd aangebroken het nieuwe platform van een boost aan nieuwe klandizie te voorzien — en dat wordt natuurlijk gedaan met, je zag het al aankomen, gratis games. Vanaf 14 december trapt die voortdurende actie af, met niets minder dan het kletsnatte Subnautica.

Van indie-ontwikkelaar Unknown Worlds kwam begin dit jaar Subnautica dan (eindelijk) uit Early Access op Steam, later gevolgd door een officiële release op Xbox One en nog iets later ook PlayStation 4. De game was bij release misschien nog niet perfect, maar wist wél te overtuigen als een ijzersterk survivalspel op zee. Vooral diep daarin, welteverstaan.

Voor Unknown Worlds stopt het verhaal van hun maritieme avontuur daar verder nog lang niet, aangezien de ontwikkelstudio eerder deze zomer nog liet weten te werken aan een stand-alone uitbreiding — Subnautica: Below Zero.

Terwijl Subnautica tot en met 27 december gratis binnen te halen is via de Epic Games Store-software, belooft Epic gebruikers elke twee weken weer van een nieuwe gratis game te voorzien. In ieder geval gedurende het hele eerste jaar van de online winkel. En ja, daarbij belooft de ontwikkelaar ook meewerkende studio’s te compenseren in hun aandeel mogelijk gemiste aankopen.

Vanaf 28 december schakelt de Epic Games Store over op een andere gratis game; Super Meat Boy. Die moet dan weer tot 10 januari gelden als de volgende freebie van Epics nieuwe platform.

Hoewel Epic nog niet bepaald een enorme catalogus aan downloadbare pc-spellen heeft opgebouwd, lijken de lijntjes al lekker uit te lopen. De iconische PlayStation 3-indie Journey blijkt nu ook exclusief naar de Epic Games Store geport te worden en ook het Souls-achtige Ashen liet Steam nog last-minute in het stof bijten omtrent hun pc-verschijning.