Kom jij de redactie van Gamersnet versterken?

Heb je altijd al eens willen schrijven over games? Denk je iets nieuws, beters of gewoon méér te kunnen leveren voor je Nederlandstalige mede-gamer? Dan staan de deuren van Gamersnet wagenwijd open voor je! Jawel, we zoeken weer vers bloed voor ons redactieteam en wie weet, vinden we in jou wel de ultieme aanwinst…

NB: Deze vacature verscheen eind vorig jaar al, maar is omhoog gebotst wegens heropening van onze brievenbus.

 

 

🔷 Waar is Gamersnet naar op zoek?

We zoeken vooral gamers met een voorliefde voor schrijven, dan wel schrijvers met een voorliefde voor games. Voornamelijk op het gebied van nieuws, maar ook voor het schrijven van recensies en (eventueel) verschijningen in onze video-items.

Als jij denkt het game-nieuws te kunnen brengen wat wij missen, de verhalen te vertellen die ons interesseren of jezelf kritisch genoeg op te kunnen stellen om games van een eerlijk oordeel te voorzien, dan willen wij jou als onze nieuwe redacteur!

Oh, en een leeftijd van minimaal 16 jaar of ouder, als het even kan.

 

🔷 Wat biedt Gamersnet daartegenover?

Gamersnet levert jou een platform om je schrijf- of vertelkunsten over games op los te laten. Op vrijwillige basis weliswaar, maar zeker niet zonder eigen perks. Niet alleen zijn we al jarenlang een hoeksteen van de Nederlandse gamemedia, we hebben ook nog eens een ontzettend leuke en dankbare gemeenschap van lezers en kijkers, die ongetwijfeld van je inzet zal genieten.

Daarnaast voorzien we uiteraard in games, randapparatuur en een uniek perstripje op zijn tijd, zodat je altijd wel iets nieuws beleeft om je mening over te spuien.

 

🔷 Hoe meld ik me aan?

Solliciteren kan door je op te geven via [email protected]. Daarbij vragen we je vooral jezelf allereerst helder voor te stellen én motivatie te geven. Waarom denk jij de nieuwe aanwinst voor onze redactie te kunnen zijn?

Ook niet onbelangrijk: het aanleveren van een voorbeeld van je schrijfwerk. Dat kan in de vorm van een portfolio zijn, maar een proefartikel van wat jij voor Gamersnet in het specifiek zou schrijven, verdient de voorkeur.

 

🔷 Hoe lang heb ik de tijd?

Onze sollicitatieronde is bij dezen geopend voor de komende weken. Wij hopen in die tijd een aantal ambitieuze sollicitanten te mogen verwelkomen in onze mailbox, om zo snel mogelijk (en eventueel in groepsverband) ons inwerkingsproces op te mogen vuren.

Mocht je er wat langer over doen, of vindt deze vacature gewoonweg veel te laat een weg naar jou; geen zorgen! Ook al zoeken we nu actief naar vers bloed, een open sollicitatie verwelkomen we ook nog altijd. Als jij denkt van het juiste hout gesneden te zijn, ben je te allen tijde welkom een kans te wagen bij Gamersnet.

 

Ben je (of ken je) dus iemand die graag méér met zijn/haar liefde voor games wil, dan horen we het graag!

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  wellicht ook intressant om nog te zoeken naar iemand die voor GN vaste streams wilt doen..? meen dat het de laatste tijd best rustig is op GN twitch…. wat voorheen standaard elke week 3 streams waren is nu nog met wat geluk 1. en met wat meer geluk dan 2 streams 😉

  Maar ik kan me ook wel inzien als je dit al lange tijd doet je ook zo nu en dan ff niet wilt streamen. en gewoon is toch relaxtere sferen gamen 😀

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Streamen is en blijft natuurlijk een beetje bijzaak voor ons. We moeten allereerst véél meer nieuws en verschillende games kunnen coveren, voordat we ons druk mogen maken over wie er een paar uurtjes per week live is.

  Ik begrijp als geen ander hoe leuk streams kunnen zijn (en hoe mooi het is games en hun reviewproces vervroegd te delen), maar de site volkrijgen heeft onze prioriteit. En, heel eerlijk; de laatste tijd missen we echt te veel nieuwtjes en reviews, vandaar dat we hier aan de bel trekken.

 3.   
  Thijs.'s avatar

  Het lijkt me heel tof om zoiets als dit te doen. Echter weet ik van mijzelf dat mijn schrijfkunsten niet bijzonder zijn. Spelling is zeker niet optimaal en dat is toch erg belangrijk.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Thijs.:
  datzelfde heb ik ook wel. Merk vaak achteraf als ik wat terug lees dat er toch wel eens een tikfoutje in zit.

  Buiten dat is mijn intresse in games beperkt tot een paar genre’s En ik ben van mening dat de mooiste artikelen gemaakt worden door mensen die dan dat type spel ook echt gaaf vinden… Een artikel schrijven over een game wat je op voorhand al niets vind of niets mee hebt word dan vaak al vrij negatief… Ja oke je moet daar doorheen kijken dat klopt. Maar het mooiste is dan toch als je echt jouw favo genre mag behandelen.. Maar wellicht dat daar wel de mogelijkheid tot is. Dan zou men in overleg kunnen overwegen.

  ik ben zelf wel iemand die wel te porren is ook voor tech en gear. daarom vind/vond ik die GNGear en uitpak filmpies altijd wel het mooiste….
  mochten jullie daar iemand voor zoeken.. dan ben ik daar evt. wel voor te porren 😉

 5.   
  Kroelbeertje's avatar

  Mischien even delen bij een chriftelijke Communicatie en Redactie opleiding daar zijn mensen altijd wel opzoek naar een stage.

 6.   
  Dedsec's avatar

  Nee bedankt mij mening is vaak wat minder correcte dan die van jullie, en daar naast hebben jullie ook geen genoeg geld om mij te kunnen betalen.

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Sowieso ging het nooit om een betaalde functie, maar wel fijn voor je dat je eigen vaardigheden zo op waarde schat.

 8.   
  Turk–Life's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Wahahaha ik ga stuk.

 9.   
  mattioza's avatar

  @Thijs.: Het hangt er natuurlijk van af hoe problematisch het gesteld is met je taal, maar dat is vaak een kwestie van ervaring. Ik vermoed trouwens ook dat meer ervaren crewleden zoals Tom de artikels naleest en bijstuurt waar nodig. Daarnaast is de inhoud meestal belangrijker dan dat het een poëtisch meesterwerk is, al gaat een aangename schrijfstijl er wel in als zoete koek. 🙂

 10.   
  mattioza's avatar

  @CHILLOZZ: Dat is vooral een kwestie van aanpak/denken. Het is niet omdat je een bepaalde game niet snel zelf zou spelen, dat je er geen boeiend artikel over kunt schrijven. Er zijn misschien facetten aan de game/onderwerp dat je wel ligt, zoals de marketing of ontwikkeling rond een bepaald gameproject. Uiteraard moet je dan wel geïnteresseerd zijn in het groter geheel van gaming. Al moet de lezer er ook nog interesse voor hebben, wat in de Benelux nog wel eens een probleem is bij bepaalde onderwerpen/games. Ze zeggen verandering van spijs doet eten, maar wat de boer niet kent vreet hij niet, waardoor sommige artikels helaas parels voor de spreekwoordelijke zwijnen zijn. Bij reviews ligt dit nog een beetje anders, daar is toch een minimale interesse in de game/genre vereist, anders hoor/lees je dit vaak terug in de review. 🙂

 11.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @Tom Kauwenberg: Maar hij heeft een xbox one x

 12.   
  Thijs.'s avatar

  @mattioza:

  Dat is zeker ook wel zo. Echter struggle ik met dyslexie waardoor het toch gewoon lastiger is als de gemiddelde Nederlander.

 13.   
 14.   
  tijn80's avatar

  @Thijs.:
  Lees dit eens: http://www.leukgeprobeerd.tv/columns/journalist-met-een-d

  Als je het leuk lijkt, gewoon doen 😉

 15.   
  Thijs.'s avatar

  @tijn80:

  Bedankt voor dit bericht!

 16.   
  Cooky-NL's avatar

  Na afwezigheid toch maar weer een mailtje verzonden… het was destijds tof om te doen!

 17.   
  Chaos Lyulf's avatar

  Worden de artikelen gecheckt door de meer ervaren schrijvers in de redactie? Ik ben zelf gewend om engelstalig te schrijven en merk dat Nederlands dan net wat moeilijker is. ( vooral qua spelling op bepaalde gebieden)

  Daarnaast om hoeveel uur gaat het? Als student is het moeilijker om een x aantal artikelen per week te schrijven. Of wordt dit besloten onderling en per week/maand bekeken?

 18.   
  KevinW's avatar

  Ik ben nu 15 dus tot de sollicitatie ronde van volgend jaar 😉

 19.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Chaos Lyulf: De bedoeling is dat nieuwsberichten (uiteindelijk) niet meer nagekeken hoeven te worden, maar volwaardige (p)reviews en grotere artikelen worden over het algemeen wel gechecked en verbeterd.

  De indeling van “uren” houden we over het algemeen vrij fluïde. Vroeger hanteerden we tien berichten per week, maar inmiddels is dat wat losbandiger. Tegenwoordig krijg je gewoon meer van je (favoriete) spellen en apparatuur opgestuurd naarmate je meer inzet toont – en vice versa.

 20.   
  Chaos Lyulf's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dankjewel voor de snelle reactie! Klinkt als een interesante mogelijkheid. Misschien komt er een binnekort een sollicitatie jullie kant op en anders wacht ik nog even tot ik afgestudeerd ben en wat meer tijd vrij heb. Ik moet even bekijken in hoeverre ik een Reële kracht kan zijn en niet random telkens artikelen schrijf.

 21.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  verschijningen en vers bloed dat zijn de elementen voor een horror film
  nee sucses iedereen

 22.   
  thatsallgaming's avatar

  toen ik dit horde van een vriend van mij dacht ik wow dit lijkt me zo vet maar toen ging ik denken ik en spelling zijn 2 groote vijhanden en ik zou denk ik niet iets kunnen speelen en een recensie kunnen gefen als ik hetspel niet leuk vind