Ubisoft sluit verschillende servers waaronder die van Just Dance 2018

Er is een tijd van komen, maar ook zeer zeker een tijd van gaan. Zo heeft Ubisoft besloten om de servers van verschillende games te sluiten, waaronder heel veel Just Dance games. Want wees nou eerlijk, wie speelt Scrabble 2007 nog?

Het sluiten van servers is niets nieuws en wordt vaker gedaan. Dat Ubisoft de servers sluit van games als Scrabble, Call of Juarez en The Adventures of Tintin is dan ook niet opvallend. Dat de servers sluiten betekent overigens niet dat de games niet meer te spelen zijn, enkel de online gedeeltes en de Uplay extra’s zullen niet meer beschikbaar zijn.

Enigszins opvallend is wel het sluiten van de servers van Just Dance 2018 voor de Wii. Just Dance 2018 kwam uit voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Wii U, Xbox 360, Xbox One en de Nintendo Switch. De servers voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii zullen sluiten. Nogmaals, niks opvallends aan, tot je gaat kijken naar de verkoopcijfers. De versie voor de Wii ging in Europa 180.000 keer over de toonbank en was daarmee de nummer twee waarop Just Dance 2018 het beste werd verkocht, enkel de verkopen voor de Nintendo Switch waren hoger.

Maar, lieve Wii-bezitters, niet getreurd! Just Dance 2019 zal vanaf 23 oktober beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Wii U en de Wii.

  1.   
    Neolite's avatar

    Het is eigenlijk wel jammer dat in het verleden behaalde winsten los staan van de mogelijke kosten die het met zich mee brengt om de game een x aantal jaar in de lucht te houden. Daarnaast is het zo dat games steeds vaker volledig afhankelijk zijn van bepaalde online componenten, zoals de servers van een game als Destiny die er mee zouden stoppen. Dan kan je de game gewoon niet meer spelen. Misschien toch tijd voor wetgeving?

  2.   
    WesterW's avatar

    Bizar eigenlijk dat Just Dance 2019 ook gewoon nog naar de Nintendo Wii komt. Doet me denken aan de PlayStation 2-tijden, toen er eigenlijk geen PS2-schap meer in de winkels te vinden was, maar er nog jaren games voor de console verschenen.

  3.   
    Neolite's avatar

    @WesterW: Dat komt omdat het blijkaar heel goedkoop is om de games te porten naar geschikte versies. Die kleine verkoopaantallen zijn voldoende om dat te verantwoorden. Echter is de player recurrent investment te laag om de servers langere tijd in de lucht te houden.

  4.   
    tijn80's avatar

    En nu is een aanbieding bij bol.com waarbij je een switch met Just Dance 2018 kunt aanschaffen. Toeval? Of proberen ze de voorraad nog ff snel te dumpen.