Indie ontwikkelaar maakt fout en blaast server op

Slechte publiciteit is ook publiciteit en dat heeft indie ontwikkelaar HyperReuts geweten. Als rebranding van de game had hij 10.000 steamkeys uitgedeeld maar kwam erachter dat velen illegaal werden doorverkocht. Dit wilde HyperReuts tegengaan en besloot actie te ondernemen. Dit verliep allemaal alleen iets anders dan verwacht en zo kreeg de game Evolvation ineens 180.000 spelers.

HyperReuts verdiende niets aan de gratis keys en was dan ook niet blij toen hij erachter kwam dat de uitgedeelde gratis steamkeys illegaal werd doorverkocht. Snel dook hij in de instellingen van Steam en besloot alle keys te verbannen. Dit tot ongenoegen van degenen die hun key al hadden ingewisseld. Al snel werd de game overladen met negatieve reviews. De volledig in de stress geschoten HyperReuts nam snel contact op met Valve in de hoop samen tot een oplossing te komen. En die kwam er, Valve gaf aan dat de beste oplossing was om de game (tijdelijk) gratis te maken. Iedereen houdt van gratis.

Dit nieuws ging snel rond en zo schoot Evolvation in één nacht van gemiddeld 1 speler naar bijna 180.000 spelers. Dit kon de server van de twee-koppige studio niet aan en al snel konden spelers niet meer inloggen of een schip uitkiezen. Inmiddels is het gemiddeld aantal spelers weer flink gedaald en dat is maar goed ook. HyperReuts geeft aan dat de game nog geeneens honderd euro winst heeft opgebracht en er op dit moment ook geen mogelijkheid is om features toe te voegen of DLC te maken waar ze wel aan zouden kunnen verdienen, want alle tijd zit nu in het upgraden van de server. Voor alsnog is Evolvation nog gratis binnen te halen via Steam.

Meer Evolvation

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    das knap lullig

  2.   
    S3MM3R's avatar

    Das fucked up