Nieuwe update Vampyr introduceert deze week Hard Mode en Story Mode

Ontwikkelaar Dontnod Entertainment heeft een nieuwe update voor Vampyr aangekondigd. De update verschijnt woensdag en brengt nogal wat wijzigingen met zich mee. De meest opvallende verandering betreft de toevoeging van een Hard Mode en Story Mode.

De nieuwe Hard Mode maakt de combat nog uitdagender. Protagonist Jonathan Reid krijgt in de Hard-modus minder EXP voor het doden van vijanden en ook zijn de vijanden een stuk sterker. De Story Mode zorgt voor meer nadruk op het verhaal. Dit wordt bereikt door het aantal lastige gevechten te verminderen. Wellicht wat saaier voor de liefhebbers van actie, maar volgens de ontwikkelaar zorgt dit ervoor dat je in deze modus wat rustiger kunt genieten van het verhaal.

Je kunt niet tijdens een speelsessie wisselen, dus je dient een nieuwe game te starten straks om met de Hard of Story Mode aan de slag te gaan. Voor de originele spelmodus is er na de update gewoon een Normal Mode om te kiezen.

Vampyr is in juni verschenen voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Lees er alles over in onze bloeddorstige review.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  zat er niet al een storymode in of mis ik hier iets

 2.   
  ChielB's avatar

  Uiteraard, maar zoals beschreven is deze nieuwe Story Mode een aanpassing van de huidige campaign. Iets minder heftige gevechten, zodat er meer rust en tijd overblijft om het verhaal uit te pluizen. Het is dus geen toevoeging van het verhaal, meer een aanpassing qua gameplay binnen de campaign.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Die Story Mode is meer dan welkom! De combat voelt een beetje aan alsof die er met de haren bij is gesleept, “want we hebben een duistere game”.

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  De game straft je enorm af als je de game wil spelen zonder mensen op te eten. Prima toevoeging.

  Gelukkig leef ik volgens de woorden van onze profeet;
  “Renegade for life bitch” – Vegeta

 5.   
  Amaraldane's avatar

  Combat was repetitief, maar niet echt moeilijk, althans, het had zo zijn up and downs. Zolang je je weapons goed upgradet en je focust op maar een paar skills valt de difficulty nog wel mee als je clean wilt blijven, dus voor al de eerste paar chapters waren het rotst. Maar langs de andere kant snap ik wel waarom mensen nood hebben aan een story mode, soms wil je je gewoon helemaal op het verhaal storten zonder te moeten stresseren over de enemies en boss fights.

 6.   
  Turk–Life's avatar

  Wat een slechte game en een miskoop voor mij.

 7.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Turk–Life: dan heb ik maar een tip voor je helaas mag ik die hier niet geven maar waarom zou je uberhaupt iets uitgeven aan idd dat soort games