Rotterdamse studio Total Mayhem Games komt met We Were Here Together

Wat begon als een studentproject is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige franchise. Total Mayhem Games kondigde vandaag de derde game in hun We Were Here-series aan, genaamd We Were Here Together.

In We Were Here en We Were Here Too, waarover we eerder al spraken in een indie spotlight, maakten we kennis met twee avonturiers die al snel van elkaar gescheiden waren. Verdwaald in een kasteel is de enige communicatie mogelijkheid een walkie-talkie. Samen moet je de puzzels oplossen en zien te ontsnappen uit het kasteel. In We Were Here Together krijgen we een achtergrondverhaal bij deze tot nu toe anonieme figuren. Het spel begint in hun kamp maar al snel wordt je toch weer naar het duistere kasteel getrokken. Daar is de hofnar al op je aan het wachten en hij heeft niet de intentie je naar buiten te helpen.

We Were Here kwam in 2017 uit als het resultaat van een minor aan de Hogeschool Rotterdam en werd maar liefst 1 miljoen keer gedownload. De succesvolle co-op puzzle game kreeg een vervolg in We Were Here Too welke afgelopen februari uitkwam en bijna 100.000 spelers heeft tot nu toe. Het ziet er voor nu naar uit dat we begin 2019 aan de slag kunnen met We Were Here Together.

  1.   
    PSPfreaky's avatar

    Ik ben op dit moment ook bezig met diezelfde minor op de HR. Hopen dat we ook een nieuwsartikel waardig zijn aan het eind van de minor haha

  2.   
    Tadao's avatar

    Deel 1 was… Ontzettend buggy. Een erg goed idee, maar zat vol kleinere fouten, en de juiste antwoorden weigerden soms te werken. Het voelde, na de reviews te lezen, alsof vele mensen alleen de beste beetjes kregen te zien, maar, ik denk niet dat ik deze zelf zal halen