EA aangeklaagd vanwege schietpartij in Jacksonville

Een van de overlevenden van de schietpartij tijdens een Madden NFL 9-toernooi in Jacksonville heeft EA aangeklaagd. De gamer vindt dat EA hadden mede moeten zorgen voor een veilige omgeving, wat volgens Jacob Mitich niet het geval was. Hij werd tijdens het evenement geraakt door twee kogels. Naast EA is ook de locatie, The Chicago Pizza Venue, aangeklaagd.

Advocaat James Young verklaart dat de deelnemers ervan uit mochten gaan dat het evenement veilig was, maar dat dat vertrouwen op een brute manier is geschaad:

“…trusted the event host and organisers, and believed that he was walking into a safe space … That trust was shattered when shots rang out in an over-crowded, since-shut-down, non-permitted space. Combined with an alleged abject failure to provide adequate security, the result was tragic.”

Daarnaast had EA volgens hem beter voorbereid moeten zijn, omdat Jacksonville de laatste jaren vaker schietpartijen heeft gehad.

EA heeft overigens al eerder gereageerd door een miljoen dollar te doneren aan de slachtoffers en reageert nu dat ze zich eerst richten op de slachtoffers en de hulp die zij nodig hebben:

“At this time, we are fully focused on supporting the victims and all those affected by this tragic event.”

  1.   
    nanathan's avatar

    Misschien kan je ook jezelf aanklagen voor het feit dat je wist dat er een risico was in Jacksonville en toch hebt deelgenomen aan het toernooi. Misschien kunnen de Amerikanen ook de wapenwet eens aanklagen voor dit soort evenementen.

  2.   
    mmx's avatar

    @nanathan: precies goed gezien.

  3.   
    fantasyfreak's avatar

    Ach ja… In Amerika wordt je al aangeklaagd als je niest.

  4.   
    Dedsec's avatar

    Ze hebben de wapenwet al zo vaak aangeklaagt, maar het is nog al een gevoelig onderwerp, en ik denk ook niet dat het gaat helpen als je die wet veranderd

  5.   
    Bmaster99's avatar

    wat een onzin die gast wil gewoon wat makkelijke centjes verdienen,

  6.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    zucht