Preview: The Crew 2 – Gator Rush

In een tijd waarin Day One DLC en pre-orders voor Season Passes allang geen reden meer vormen tot ophef, bewijst Ubisoft dat het wel degelijk mogelijk is om games na de release kosteloos te ondersteunen. In september krijgt The Crew 2 met Gator Rush namelijk een DLC-pakket van ongekende omvang, dat naast activiteiten, voertuigen en zelfs een extra moeilijkheidsgraad, ook nog eens een compleet nieuw voertuigtype introduceert. Toch is het mooiste van alles nog wel de prijs, want voor het magische bedrag van nul euro kun je Gator Rush straks binnenhengelen.

The Crew 2 liet ons al scheuren in sportauto’s, varen in speedboten en vliegen in propellerjets, maar met de komst van Gator Rush kunnen we ook plaatsnemen in hovercrafts. Deze racemonsters zijn perfect geschikt voor zowel water als modderige moerassen en daardoor compleet uniek ten opzichte van de andere voertuigen in de game. Door hun gladde onderkant glijden ze door de modder en de rubberen banden zorgen ervoor dat je jouw botsauto-minnende kind naar boven kunt laten komen tijdens races. Het manoeuvreren van de hovercrafts is even uitdagend als wild en dat maakt dit direct een van de leukste disciplines uit de game.

Legendarisch

Ook nieuw in The Crew 2 is de Ace-modus, speciaal voor doorgewinterde spelers die op zoek zijn naar extra uitdaging. Voor de Ace-modus heeft Ubisoft ruim 130 uitdagingen in de game individueel onder handen genomen, zodat ze allemaal op een eerlijke manier uitdagender dan voorheen zijn. Ben je bereid hard te werken om deze uitdagingen op een nieuw niveau te perfectioneren, dan zul je rijkelijk beloond worden. Gator Rush introduceert namelijk Legendary loot. Deze auto-onderdelen en zijn nog een klasse boven Epic en transformeren jouw voertuig in het ultieme racemonster.

Naast de bovengenoemde extra’s voert Gator Rush nog een boel kleine veranderingen door. We kunnen aan de slag met nieuwe vaardigheden, Ubisoft heeft kersverse Jetsprint-evenementen toegevoegd en de echte verzamelaars mogen op jacht naar de extra hypercar en touringcar. Bovendien kun je als speler deelnemen aan een nieuwe aflevering in de Live Xtrem-serie, waarbij de overenthousiaste presentator die we kennen uit de vorige delen terugkeert. Over-the-top Amerikaans vermaak, wie wordt daar nu niet vrolijk van?

Voorlopige conclusie

Wat Gator Rush voor een gratis update uniek maakt, is niet alleen de omvang van de update, maar ook de kwaliteit ervan. De hovercraft-races vormen een volwaardige nieuwe discipline die ongetwijfeld al snel de favoriet van menig speler gaat worden, en de Ace-modus verlengt de speelduur van de game met tientallen uren. Spelers van The Crew 2 hebben een goede reden om de game op 26 september weer op te starten, terwijl mensen die de game nog niet bezitten nu meer reden dan ooit hebben om daar verandering in te brengen. Dit stukje pure fanservice belooft veel goeds voor de toekomst van Ubisofts franchise!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren