Bandai Namco teaset nieuwe horrorgame

Bandai Namco Japan heeft zojuist een teaserwebsite het internet op geslingerd die verwijst naar een aankomende horrorgame. Het gaat om een “Zomer horrorproject”, zo laat de websitetitel zich althans lezen, dat zich af lijkt te spelen rond een huis.

Waar Bandai Namco precies naar teaset is onduidelijk, aangezien de site zelf alleen bestaat uit webcam-footage van een huis tegen een vurige lucht. Het webadres en de titel van de footage bevat het woord domas, Latijns voor huis. De keywords van de site bevatten verder onder andere “horror” en “zombies”. Ook refereert de website naar een datum, 30 augustus, het moment dat de horrorgame waarschijnlijk wordt onthuld.

Bandai Namco dat bezig is met een horrorgame rond een huis met zombies? Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een nieuw deel uit hun Splatterhouse-serie. Met de schraalheid van de beschikbare informatie en de grote hoeveelheid horrorgames die zombies en huizen bevatten is dat echter totaal onzeker. Hoogstwaarschijnlijk komen we er 30 augustus achter…

  1.   
    gamerfriend01's avatar

    Effe muggenziften maar is domus niet het latijnse woord voor huis en niet domas.

  2.   
    mmx's avatar

    Ziet er donker uit misschien wel silent Hill 3 of een remake ervan.ikgok maar er hoor.

  3.   
    Tom's avatar

    Doma is niet het meest gebruikelijke Latijnse woord voor huis, dat is inderdaad domus. Desalniettemin staat doma wel synoniem voor huis, nadat het first and foremost ‘dak’ betekent.

    Overigens staat doma in het Lets ook voor ‘gedachte’ of ‘opinie’. Ook interessant.

    @mmx: Silent Hill is vooralsnog eigendom van Konami, niet Bandai Namco. Kleine kans dat zij dus ineens een remake gaan maken op iets wat niet aan hen toebehoort.

  4.   
    WesterW's avatar

    Ik heb geen Latijn gehad, dus dat verklaart. Excuses!

  5.   
    Turk–Life's avatar

    @Tom:

    Heb je dit gegoogeld? 😛

  6.   
    Turk–Life's avatar

    Horror games zijn altijd welkom. Al helemaal als het n zombie game is, pfff wanneer komt dying light nou uit.

  7.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Turk–Life: Mijn laatste les Latijn is waarschijnlijk alweer van tien jaar terug, dus ja; ik moest voor de zekerheid even wat research plegen.

    Precieze betekenissen zijn vaak nog lastig, maar als je eenmaal een paar jaar de taal hebt geoefend, onthoud je vaak nog wel de globale connotaties van bepaalde (deel)woorden. Domus is daar dan weer wel eentje van. Komt natuurlijk ook relatief vaak voor in de oudere geschriften.