Valve heeft deze week 90.000 Steam-accounts verbannen

Het anti-cheat-systeem van Valve werkt bij Summer Sales en ook na de afgelopen Summer Sale werkte het weer overuren: op de dag nadat de uitverkoop eindigde, werden meer dan 40.000 accounts verbannen. Echter, afgelopen donderdag werden er volgens SteamDB 61.488 accounts gestaakt vanwege het verbreken van de voorwaarden van Steam. In totaal zijn afgelopen week ruim 90.000 gebruikers verbannen.


De grote ban wave begon afgelopen woensdag: op maandag en dinsdag werden respectievelijk 1.274 en 1.202 accounts gesloten, waar woensdag 28.407 accounts werden getroffen door de almachtige banhamer. Hoewel er geen exacte cijfers bekend zijn voor vrijdag, lijkt er inmiddels een daling ingezet te zijn in het aantal bans dat wordt uitgedeeld.

Vooralsnog heeft Valve geen reactie gegeven, maar vaak worden zulke pieken in verbanningen veroorzaakt door het verschijnen van nieuwe cheats en exploits voor populaire competitieve games.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Grappig dat tussen 2004 en 2014 tussen de 3000 a 20.000 VAC per maand werken gegeven. Vanaf 2015 is dit gigantisch gegroeid. Het minste waren 50.000 VAC bans tot wel 200.000 VAC bans per maand. 😕
  Laten we het maar niet over game bans hebben, want dat is dit jaar ook gigantisch gegroeid. In januari zijn er 1.4 miljoen game bans uitgedeeld.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  als het om cheaters gaat hoor je mij niet klagen

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  waardeloos

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik heb steam niet nodig om te gamen just saying

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  dat steam day origin fay uplay dag gog

 6.   
  Tom's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "dat steam day origin fay uplay dag gog"

  Gezondheid.

 7.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  steam origin uplay gog en de service van desteny maar goed steam gooid wel vaker games uit je bieb ben het zat ook

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  gamers moeten gewoon kunnen gamen zonder zorgen ik vind dit gewoon een kansloze actie

 9.   
  Jarek's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "gamers moeten gewoon kunnen gamen zonder zorgen ik vind dit gewoon een kansloze actie"

  Cheater detected. 🙂

 10.   
  swklijn1's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "steam origin uplay gog en de service van desteny maar goed steam gooid wel vaker games uit je bieb ben het zat ook "

  Proost.

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "steam origin uplay gog en de service van desteny maar goed steam gooid wel vaker games uit je bieb ben het zat ook "

  Valve gooit niet zomaar games uit je bibliotheek, wel als mensen sommige regels verbreken. Een van de regels is dat games altijd gekocht moeten worden op erkende, officiële webshops. Daar behoren 99% van de key site’s niet onder en Valve kan makkelijk keys deactiveren die op een key site zijn gekocht.

  Veel gamers weten dit maar ze zijn te naief en kijken naar de goedkoopste key site, terwijl dit in een grijs gebied valt en eigenlijk helemaal niet toegestaan is. Maar wel huilen als een game gedeactiveerd wordt. Nogmaals, Valve verwijdert geen games uit je bibliotheek zonder aanleiding.

  Het gebruik van macro’s in shooters waaronder geen recoil macro zou keihard gestraft moeten worden. Er is een reden waarom 4tech Bloody Mouse opeens een van de meest gekochte muizen is. Iedereen met die muis is een potentiële valsspeler.

  Valve en meerdere ontwikkelaars zouden juist MEER moeten gaan optreden. Daarnaast accepteer je ook een voorwaarden en als je die verbreekt, kan je ervoor gestraft worden.